Akrotiri látnivalói a legfontosabbak és legérdekesebbek Santoriniban. Ez az ókori város az egyik legjobb példa a minószi civilizációra, amely a Kr.e. 16. és 17. században virágzott Görögországban. Akrotiri a legjobb állapotban fennmaradt minószi település, és feltételezik, hogy a város egy vulkánkitörés miatt tűnt el a Kr.e. 16. században.

Az Akrotiri ókori városa már a 20. század elején ismert volt, de a régészeti feltárások csak az 1960-as években kezdődtek el. Az ásatások során számos épületet, freskót, edényt és más tárgyat találtak, amelyek számos információt szolgáltattak a minószi kultúráról és életmódról.


Szálláskeresés

Booking.com


Akrotiri Múzeum – Akrotiri látnivalói

Az Akrotiri Múzeumban lehetőség van megtekinteni a régészeti feltárások során előkerült leleteket, például kerámiákat, edényeket, freskókat és más tárgyakat. A múzeum gyűjteménye bemutatja a minószi kultúra és életmód jellemzőit.

Az Akrotiri színház

Az ókori városban található színház az egyik legnagyobb és legjobban fennmaradt a Kr.e. 2. évezredből. A színház a város központjában található és a mai napig koncerteknek és előadásoknak ad otthont.

Akrotiri házai

Az Akrotiri házai rendkívül jól megőrzöttek, és jól mutatják a minószi építészet stílusát és technikáját. Az épületekben kályhák, vízelvezető rendszerek és más technikai megoldások találhatóak, amelyek a minószi civilizáció fejlett szintjét tükrözik.

Akrotiri városfalak – Akrotiri látnivalói

Az Akrotiri falai több mint két kilométer hosszúak voltak, és az ókori város védelmére szolgáltak. A falak nagy része ma is látható.

Autóbérlés Santorinin – Akrotiri látnivalói

Strandok a közelben

Az egyik lehetőség a Red Beach, amely a világ egyik legszebb strandjai közé tartozik. A strand neve a vöröses színű homokról származik, amely a vulkáni hamuból és kőzetből származik. A strand bársonyosan puha homokjával és kristálytiszta vízével lenyűgöző látványt nyújt. Azonban a strand kicsi és népszerű, így a látogatóknak érdemes korán érkezniük, ha terveznek egy napot a Red Beachen.

A Caldera Beach egy másik lehetőség az Akrotiri közelében. A strand a sziget legnagyobb lagúnájában található, és a látogatók élvezhetik a tengerparti sétákat, a napsütést és a homokos medencében való úszást. A strand nagyobb és kevésbé zsúfolt, mint a Red Beach, és könnyen megközelíthető a sziget bármely pontjáról.

Végül, bár nem strand, az Akrotiri világítótorony is látványos hely a tengerparton. A világítótorony a sziget déli részén található, és a látogatók kilátást élvezhetnek a tengerre és a szigetre. Azonban érdemes megjegyezni, hogy a világítótorony nem nyitott a nagyközönség számára, de a tengerpart közeléből is nagyszerű kilátás nyílik a látványos épületre.

akrotiri látnivalói

Akrotiri szállásai – Akrotiri látnivalói

Az egyik legjobb Santorini szállásaiban, hogy autentikus. Van köztük kevésbé impozáns, vagy épp luxus szállás, de mind a meglévő építészeti stílus köré épült, vagy ezt használta ki és újította fel, tette komfortosabbá, adott hozzá medencét, vagy épp bárokat, éttermeket. Egyszóval a hangulat éppúgy görögös, ha a legdrágább luxus szállodában, vagy épp egy önellátós apartmanban foglalsz szállást.

Nézd csak meg ezt az önellátó apartmant, ami medencével is rendelkezik. A Villa Maria-ból csodaszép a kilátás is.

akrotiri szállásai