Oké, Zadar strandjait gyorsan le tudjuk rendezni, de a környékről is érdemes beszélni, mert nagyon szép partszakaszokat rejt számunkra ez a terület. Zadar tengerpartjai között nyugodtan válogathatunk, akár mindegyikre szánhatunk egy napot.


Szálláskeresés

Booking.com


Kolovare strand – Zadar tengerpartjai

Zadar városi strandja a Kolovare strand, mely nem túl messze helyezkedik el az óvárostól. A kavicsos, helyenként lebetonozott strandon érdemes vízi cipőt viselni. A stand népszerű, ezért zsúfolt lehet, viszont vannak öltözők, zuhanyzók, a parton fenyők is gondoskodnak az árnyékról, de bérelhetsz napernyőt, vagy napágyat is. A kolovare strand a Kolovare Hotel alatt található, de a környéken számos apartman szállás elérhető.

zadar tengerpartjai

Borik strand – Zadar tengerpartjai

A Borik strand pár km-re található Zadar óvárosától, de nagyon hangulatos homokos strandról beszélhetünk, tehát érdemes itt megszállni a környéken, vagy elautózni, buszozni ide. A homokos és apró kavicsos strandnál is találhatunk éttermeket, kávézót, vizi csuszdát, napernyőt, napágyat. A Falkensteiner Hotel-től nem messze található homokos partszakasz a megszálló vendégeknek ingyenes, azonban 20 kuna belépőért bárki használhatja. Főleg kisgyerekeseknek nagyon ajánlott, mert lassan mélyül és ugye a homokos part kicsi gyerkőccel praktikusabb.

Falkensteiner Üdülőközpont szuper helyen található, saját medencéi ás csúszdái is vannak és foglalhatsz félpanziós ellátást is, tehát előre tudsz tervezni, hogy mennyit költesz.

Borik strand hotel

Zaton Holiday Resort – Zadar tengerpartjai

Észak-nyugat felé haladva Zatonnál nagyon kellemes hotel található a Zaton Holiday Resort, ami igazán családbarát, és rengeteg szabadtéri szolgáltatást kínál. Zaton homokos tengerpartja mellett itt játszótér, röplabda pálya, napágyak, napernyők, vízi csúszdák, t9bb medence is található. A szálloda vendégei mindent ingyenesen használhatnak.

zaton strand

Nin tengerpartja – Zadar strandjai

Ninre nyugodtan szánjunk egy napot. Nagyon szép középkori város, mely egy lapos szigeten helyezkedik el. A látnivalói mellett több strandja is van, és mind homokos, arra érdemes készülni, hogy Zatonnal ellentétben ezek a strandok nem kiépítettek, nincs árnyék, és napernyő bérlési lehetőség sem, de ha van egy napernyőd, naptejed, vagy egy pop up sátrad, akkor hajrá. Nin olyan mintha egy homokpad lenne, a víz sekély, melegebb is, viszont szelesebb.

nin strandjai

Sukosan strand – Zadar strandjai

Zadartól dél kelet felé indulva található Sukosan település, ahol a Djeci Raj tengerpart, ami Gyerek paradicsomot jelent, várja a fürdőzőket. A kavicsos, majd pár méterrel beljebb homokos, lassan mélyülő tengerparttal rendelkező strand népszerű. Szórakozási, sportolási lehetőség egyaránt adott. Bérelhetünk napernyőt, vagy napágyat is. Kisgyerekeseknek is ajánlott strand.

Biograd – Zadar strandjai

Biográd egy igazi üdülőrész. A több kilóméter hoszzú partszakasz hol homokos, hol aprókavicsos, de itt mindent megtalálsz. A part mellett végig sétány húzüdik, ahol árusok, palacsintázó, kávézó, étterem, minden megtalálható. Lehet bérelni vizibiciklit, strand röplabdázhatsz, de még óriás csúszdát is építettek a partra.

biográd strand

Biográdon található Horvátország legnagyobb vízi vidámparkja, ami Európa szerte népszerű, így itt biztosan nem fogsz unatkozni. A hatalmas területen lévő vidámpark, számos vízi elemmel minden életkornak tartogat élményt és meglepetést. Ráadásul 12 éves korig a szülinapjukon a gyerekeknek ingyenes a belépő (1 méter alatti gyerkőcöknek is).

Biográdnál is érdemes megszállni. A Crvena Luka Resort fantasztikus szállás lehetőség , a tengerparttól 50 méterre található a Hotel Kornati.

biograd hotel

Autóbérlés Horvátországban – Zadar tengerpartjai

képek forrása