Rab sziget Magyarországhoz az egyik legközelebb eső horvát sziget, mely a szárazföld felől kopárnak ígérkezik, de nyugati oldala buja, zöld növényzettel teli. Rab szigetet homokos strandjai és nyugodtsága miatt is kedvelik. Horvátországtól megszokott kavicsos, sziklás strandok mellett itt nagyon sok a lassan mélyülő, homokos partszakasz. Fedezd fel Rab sziget látnivalói mellett a környező szigeteket is. Ha nyugodt nyaralásra vágysz, a Rab sziget mindenképpen neked való.


Szálláskeresés

Booking.com


Rab szigetre komppal juthatunk át Stinica-ból. Az út mindössze 15 perc és viszonylag sűrűn jár a komp. Itt bővebben is informálódhatsz az aktuális komp árakról, és időpontokról.

A kompkikötőtől. ami mondjuk úgy, hogy a sziget alján található, főút vezet végig a sziget tetejéig, a legnépszerűbb rab-szigeti nyaraló helyig, Loparig. A sziget kicsi, úgyhogy kevesebb, mint fél óra alatt eljuthatsz ide.

Útközben Barbat, Banjol, Rab és Kampor városok melyeknél érdemes elidőzni vagy szállást foglalni.

Barbat és Banjol – Rab sziget látnivalói

barbat szállások

A komptól az első város amivel találkozunk Barbat. Itt lassan mélyülő, apró kavicsos partszakaszon fürödhetsz. Barbat üdülő faluvá vált az évek alatt, sok szállással. Banjollal szinte már össze is épült.

Banjol tulajdonképpen a turistáknak köszönhetően fejlődött, előtte csak néhány halász család lakta. A domboldalra épített apartman házakból páratlan kilátás nyílik a tengerre. Strandjai a legjobbak ezen a partszakaszon, több is van, úgyhogy szálláshelyedtől függően bátran válogathatsz. Banjol különlegessége még, hogy 15-20 perces sétával eljuthatsz Rab óvárosba.

valmar hotel rab szállások

Banjol strandjait tulajdonképpen Rab város strandjaiként is emlegetik, Padova 1,2 és 3 néven futnak. Mind homokos strand, de az 1-es a legszebb, ez konkrétan a Valamar Hotel alatt található. Ha olyan szállást keresel gyerkőccel, ahol minden meg van egy helyen, akkor itt foglalj időben. A Valamar Padova HOtel nemcsak homokos tengerparttal rendelkezik, de vannak medencéi, ebből az egyik kisgyerekeknek való csúszdákkal, van játszótere és belső játszóház is. Mindez olyan környezetbe, hogy rálátsz Rab város óvárosára.

Autóbérlés Horvátországban – Rab sziget látnivalói

Rab város – Rab sziget látnivalói

Rab egy keskeny félszigeten helyezkedik el, 4 templomtornyával olyan mint egy 4 árbocos hajó. A sziget történelmi látnivalói ide koncentrálódnak, úgyhogy ne hagyd ki Rab szigeti nyaralásod alatt. Az óvárosában helyenként még látható városfal, macskaköves utcái, sikátorai, gótikus és reneszánsz épületei önmagában is egy látnivalóvá teszik. A főtérről elindulva felfedezhetjük Rab város impozáns palotáit, tereit és templomait. Templomai közül 2-nek a tornyába is felmehetünk, ahonnan csodaszép kilátás nyílik a városra és a környékre.

rab sziget látnivalói

Nyaranta rengeteg program , utcai árusok és zenészek dobják fel a napot. Július 27-én tartják Szent Kristóf ünnepét.

Rab óvárosában szállást is találhatsz, az egyik legimpozánsabb az Arbinia Heritage Hotel. 1 lépésre lehetsz az óvárosi hangulattól, de medencézhetsz is ha kedved tartja, viszont a tengerpart sincs messze.

Lopar – Rab sziget látnivalói

Lopár tényleg kisgyerekeseknek való. Lassan mélyülő, homokos partjaival, tényleg egészen pici gyerekekkel is ideális. AZ egész partszakasz a turizmusra épül, csodaszép környezeteben. A tengerpart mellett fenyves húzódik, így az árnyék biztosított.

lopar tengerpart

Lopar leghresebb strandja a Paradicsom part, ami Horvátország egyik legszebb homokos tengerpartja. 2 km hosszú, kék zászlós, tele éttermekkel, bárokkal és sportolási lehetőségekkel. A strand nem véletlenül elég zsúfolt.

Lopar közelében nagyon sok tengerpartot találhatsz, ilyen pl a Sahara nevű, de ha van energiád sétálni negyed órát akkor a Dubac nevű tengerpartot fedezd fel, csak ne felejts el enni és innivalót vinni magaddal. Az érintetlen part homokos, vad strand.

dubac tengerpart
rab sziget szállásai

Loparnal is számos szálláslehetőség vár. Az egyik legnépszerűbb a tengerparthoz közeli San Marino Sunny Resort. A Paradicsom parttól 150 méterre. A partszakasz másik végénél a Victoria San Marino Mobil házak várnak teljes felszereléssel, és nagy játszótérrel. Nézd milyen hangulatosak ezek az apartman házak.

lopar szállás rab sziget látnivalói