Fedezd fel Rab sziget történelmi látnivalóját, Rab látnivalói -t. A sziget természeti adottságai páratlanok, van erdő, van sziklás rész, és sok-sok homokos tengerpart. Rab sziget történelmi látnivalói egyetlen helyre koncentrálódnak, ez pedig Rab városban található.

rab óváros látnivalói

Tulajdonképpen Rab maga egy látnivaló. Állandó lakói száma csekély, a turistáktól mégis mindig nyüzsgő város kihagyhatatlan, ha Rab szigeten nyaralsz. Kzel is esik mindenhez. Lopar is csak 14km, ha itt lenne szállásod, és a komptól sincs messze. Ha pedig Banjolban szállsz meg, akkor tulajdonképpen olyan mintha Rab külvárosában lennél. Szállásodtól függően 15-20 perc alatt besétálhatsz a történelmi óvárosba.


Szálláskeresés

Booking.com


Rab város látnivalói

A város egy keskeny félszigeten helyezkedik el, 4 magas templomtoronnyal együtt, melyek egy árbocos hajó képét festhetik elénk.

Rab óvárosa körül a városfal nagy részét elbontották, gy például a kikötő felé is nyitottabb és ide hotelt is építettek. Egyes részein viszont még épségben meghagyták.

Fő utcáján végig haladva meg lelhetjük a középkori feelinget. A fényes macskaköves helyenként boltívek alatt áthaladó fő utca adta a központi szerepet a városnak. Zömében a 15. század második feléből származó úri palotákat láthatunk, illetve manapság helyi árusok, zenészek is itt sorakoznak. Legrégebbi része a sziget végén fekszik. Terei közül a legnépszerűbb a Szabadság tér és a Szabad város tér.

rab sziget szállásai

Templomai közül 2 harang tornyába is fel mászhatsz, amit érdemes is megtenni, hogy nagyon szép kilátásban legyen részed. A tornyok közül a legrégebbi a 11.századból való.

Az óváros melletti Komcar park is nagyon jó kis árnyékos időtöltést kínál.

Autóbérlés Horvátországban – Rab város látnivalói

Rab strandjai – Rab város látnivalói

Rab strandjai az óvároson kívül Banjolnál találhatóak. A Padova I, II és III strandok mind homokosak. A legszebb a Padova I-es, ahol a Valmar Padova Hotel is található. A hotelnek nemcsak tngerpartja van, de saját medencéi is. Kisgyerekeseknek nagyon ideális hely, mert a gyerek medence csúszdás, van kinti játszótere és egy benti játszóház is.

valmar hotel rab szállások

300 méterre a parttól a Victoria Mobilhome prémium mobilházas szállásai találhatóak, közel a Padova II-es strandhoz.

padova szállás