Horvátországi nyaralást tervezel az idén? A Plitvicei tavak -at (Plitvicka Jezera) ki ne hagyd! Az Adria türkizkék vize, a mediterrán hangulat mellett Horvátország más-más csodákat is tartogat számunkra. 7 nemzeti parkja közül a leghíresebb a Plitvice. 1949 óta, és az UNESCO is a Világörökségi listára tette.

plitvicei tavak


Szálláskeresés

Booking.com


A páratlan szépségű tó rendszer nem kétséges, hogy Európa egyik legszebb látványossága. A völgyben elterülő Plitvicei tavakat hegyek, erdők veszik körül, a víz ámulatba ejtő türkiz színe sem csak a képek csalóka játék. Ezt bizony muszáj látni, tapasztalni, hiszen olyan, mint egy mesevilág. A tavak vize kristálytiszta, és különlegessége, hogy a víz mélyén fekvő faágakat, a medret, mészpép borítja. Egyes helyeken olyan látvány tárul a szemünk elé, mintha egy elveszett világot vélnénk felfedezni.

plitvicei tavak

Szállás Plitvicén

A tórendszert és a gyönyörű növényzetet számos vízesés tarkítja. Az egyik legnagyobb a 76 méter magasról lezúduló, ahol kilátó is található.

A park autóval megközelíthető, de tovább már csak gyalogosan közlekedhetünk. Meglepetés ne érjen, a túraútvonal igazán kis része vezet a szárazföldön, többnyire a víz fölött haladunk, egy pallókból épített, cölöpökön álló, ám biztonságos ösvényen. Egyes részein az az érzésünk támadhat, hogy a fényképeken látott messzi tájak, Bora Bora vagy Madeira valamelyikére tévedtünk.

A Plitvicei tavaknál hajó túrára is befizethetünk.

Autóbérlés Horvátország – Plitvicei tavak

A táj szépsége mellett a védett állatok és növények is gazdagítják a park értékét. Láthatunk vidrákat, erdei fülesbaglyot, és az erdős részen elbújva medvét és farkast is tartanak számon. A víz tisztaságának köszönhetően hemzseg a pisztrángoktól és egyéb halaktól.

Karszt Barlangjai közül a leghíresebb a Nagy-barlang, a Fekete-barlang és a Tónimfa-barlang.

Plitvice szállások

Plitvice környékén számos szállást találhatunk, nem véletlen, hiszen nagyon népszerű ez a nemzeti park. Az erdőben, tóra néző szállást kínál ez a 4 szobás villa, saját jacuzzival. Villa Diamond-Plitvice szállás

plitvice látnivalói

A Hotel Jezero a park mellett található, nagyon különleges szálláslehetőség a Plitvicei Nemzeti Park területén.

Plitvicei Hotel