Krk sziget déli részén, hegyekkel körülvett öbölben található Baska, ami a legfelkapottabb város a szigeten. Nem véletlen, hiszen Baska látnivalói igazán sokrétűek. Tengerpart, óváros. túrázási lehetőségek, és számos egyéb program közül válogathatsz

baska látnivalói

Baska óvárosa – Baska látnivalói

Az óvárosa hangulatos, sikátoros utcákkal teli. Séta közben gyönyörködhetsz a régi házakban, melyek szinte egymásra épültek, és több templomban. A leghíresebb a Szent János templom, és a 1700-ból való Szentháromság templom is. Baska arról is hres, hogy itt találták meg a horvát nyelv legrégebbi írásos emlékét, amit baskai kőtáblának neveznek.


Szálláskeresés

Booking.com


Baska strandjai

Az óvárosnál több helyen is találhatsz pici homokos részt, ahol megmártózhatsz a vízben, de Baska híres strandja valójában egy közel 2 km hosszú partszakasz, mely Krk sziget legkedveltebb strandja. A Vela Plaza azaz Nagy Part csodás természeti környezetben fekszik. A sziget legnagyobb hegyei tornyosulnak a város mögött, és partszakasz végén már csak egy kis tengerparti sétányra vagyunk az óvárostól.

baska tengerpart

A nyílt víz felül érkező hullámok izgalmassá teszik, azonban ha sznorkelezni szeretnél nem ez lesz a legideálisabb partszakasz a számodra. Kavicsos tengerpartja miatt a vizicipő használata ajánlott. napágyat és napernyőt lehet bérelni, érdemes is, mert a partszakasz déli fekvésű, és nincsenek fák a parton. Hűsítőről a partot körülvevő éttermek, fagyizók gondoskodnak. Vizi ugrálóvárra is befizethetsz vagy egyéb vízi sportokat próbálhatsz ki.

Autóbérlés Horvátországban – Baska látnivalói

Vela Luka nevű tengerpart Baska közelében található, de gyalogszerrel nehéz ide eljutni, vízi taxival viszont annál izgalmasabb, 15 perc alatt a csodaszép öbölben találhatod magad a 2 km hosszú parton. Itt 1 étterem van, úgyhogy nem árt vinni magaddal némi enni és inni valót, viszont bérelhetsz napernyőt és napágyat. A part itt is sziklás és kavicsos.

Baska szállás – Baska látnivalói

Közel a parthoz, saját medencékkel is rendelkező szállás a Corinthia Baska Hotel, ahol gyerekeknek benti játszórész is ki lett alakítva. Közel a parthoz,így bármikor lesétálhatsz fürdeni a tengerhez, vagy épp pancsolhattok a medencében.

baska hotelek szállások

A tengerparttól kicsit távolabb, de mindössze 700 méterre található a Viktorija Apartman, saját medencével, pár szobával, festői kilátással.

baska apartman szállásai