Port de Pollenca egykor halászkikötő volt, jelenleg kedvelt, családbarát üdülőhely, csodálatos környezetben, ami a tiltó építkezési szabályozásoknak is köszönhető. Itt nem nőttek gomba szerűen a hotelek, rontva ezzel a táj szépségén. Hosszú, homokos, pálmafákkal, fenyőkkel szegélyezett tengerpart, megspékelve kávézókkal, éttermekkel, és néhány jó szállodával. Port de Pollenca látnivalói és a táj szépsége tökéletes családbarát nyaralóhellyé teszi.

port de pollenca látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Port de Pollenca látnivaló

A testvérvárosával Pollencával együtt, ami nem messze a Tramuntana hegység lábánál fekszik csodás egységet képeznek. A 2 teljesen más habitusú városka együttesen tökéletes nyaraló élményt nyújt. Fedezd fel POllenca óvárosát is. Port de Pollensa világítótornyát nem érdemes meglátogatni. Katonai bázisként működik, magas biztonsági fokon védik, így eljutni oda nem lehet.

Far de Formentor – Port de Pollenca látnivalói

Formento Mallorca látnivalói

Innen érdemes ellátogatni Mallorca legészakibb pontjára a Formentor félszigeten található Far de Formentor világítótoronyhoz. Az út fantasztikus, a több száz méter magasan kanyargó szerpentinről csodás kilátás nyílik a tengerre, a vadregényes tengerpartra, szinte a sziklafalból kinővő fenyőkkel találkozhatunk. Sajnos a keskeny, jó vezetési rutint igénylő szerpentin a nyári forgalom lebonyolítására alkalmatlannak bizonyult, így 2018-tól a nyári szezonban 10-19 óra között személyautóval behajtani erre a 10km-es útszakaszra tilos, viszont tranzit busszal eljuthatunk ide.

Port de Pollenca szállásai – Port de Pollenca látnivalói

Tudtad, hogy a 20. század elején barcelonai és palmai gazdagok építettek itt nyaralókat maguknak? A Formentor tájvédelmi környezet ölén pedig az emblematikus Hotel Formentor várja a pihenni vágyókat. Különleges hely ez, ahol megfordult többek között Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Winston Churchill, és Charlie Chaplin.

Autóbérlés Mallorcán – Port de Pollenca látnivalói

Mit csináljunk Pollencaban?

mallorca látnivalói

Sétálj egy nagyot. Ezt tette Agatha Christie is, akinek Pollensa ihlette a Problémák a Pollensa-öbölben című történetét. Ha jobban tetszik a hegyi túra, akkor a Boquer-völgy való neked.

Strandok Pollensában – Port de Pollenca látnivalói

A Pollenca öböl strandjai különbözőek, Port de Polleca strandjai apró homokosak, közel a víz a sétányhoz, amit bárok, boltok, éttermek, kávézok, ajándéküzletek szegélyeznek. Ha kicsit nyugodtabb fürdőzésre vágysz érdemes kiautózni a Cala en Feliu, Cala Murta, and Cala en Gossalba partokhoz.

képek forrása

Mallorca látnivalói