Pollensa, Mallorca északi részén, a Tramuntana hegység lábánál fekvő csodaszép kis település, ami még őrzi az ártatlanságát, szemben az elturistásodott városokkal. Az autentikus, szűk utcácskákkal, 17.századi házakkal, virágos erkélyekkel együtt Pollenca látnivalói bájosak, és vonzóak.

Az évszázadok alatt újra és újra meghódított város a történelem jeleit őriz. Közkedvelt volt az írók és művészek körében, akik felfedezték a táj lényegét, szépségét és inspirálódtak belőle. Nem véletlen, hogy mai napig egy ízléses ősi városkáról beszélhetünk, és látogathatjuk meg.

pollenca látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Pollenca látnivalói

pollenca szállásai

A város számos látnivalója közül az egyik a római híd a Pont Romá, ami a mai napig használatban van.

A Calvari templomhoz jó meredeken 365 lépcsőfokot kell megmászni, de megéri.

A fő tér közelében található a Santo Domingo de Pollensa kolostor, ami homokkőből épült, ingyenesen látogatható, és a pollensai múzeumnak ad otthont.

A vasárnapi piacot se hagyd ki, ha épp erre jársz. A hangulatos piac, helyi finomságokkal, kézműves portékákkal álla a Placa Majoron, a fő téren és a környező utcákban.

Puig Maria kolostor – Pollenca látnivalói

A 14. században a feket himlő szedte áldozatait, amikor a püspök elrendelte a kolostor építését, végül csak 20 évvel később kezdte meg valós működését. Innentől kezdve azonban fejlődött. Először egy őrtorony épült hozzá, majd templom. Sportcipő, túracipő ajánlott, de mindenképpen megéri felmászni ide, mert fantasztikus a kilátás, béke és nyugalom honol. Kivéve ha a tavaszi fiesta idején érkezünk, de akkor meg pont azért izgalmas.

A kolostor az 1500-as évek közepén szűnt meg kolostorként létezni, amikor az itt élő apácákat Palmába költöztették.

Autóbérlés Mallorcán – Pollenca látnivalói

Port de Pollenca – Pollenca látnivalói

Legkézenfekvőbb Polencából ellátogatni a testvérvárosába Port de Pollencába. Bár közel található, és nevük hasonló, mégis drámai a különbség mind látványban, mind hangulatban. Viszont azzal együtt, hogy a kikötő, és a strand ilyen könnyen elérhető az óvárosból még vonzóbbá teszi azt, hiszen 2 külön élményt nyújt. Nem beszélve a Tramuntana adta túrázási lehetőségekről

Cala sant Vincence

Pollencához szintén közel eső másik kisváros Cala sant Vince eldugottabb, kisebb, csendesebb mint Port de Pollenca , és a tengerpartja még inkább vonzó lehet azoknak akik nem vágynak az áttermekkel, bárokkal körülvett tengerparti élményre.

Mallorca látnivalói

képek forrása