Deiá, a Tramuntana hegység lábánál fekvő leglátogatottabb, legkisebb mallorcai település. Lakóinak száma az 1000 főt sem éri el, de a turisták száma annál több nyaranta. Deiában általában nem megszállni szoktak az emberek, de azért itt és a környéken is találhatsz szállást. A festői környezetben fekvő Deiá látnivalói fényét emeli, hogy amellett, hogy a hegyvonulat lábánál fekszik, tengerparttal is rendelkezik. Egy jó kis fürdés a tengerben, majd séta a macskaköves utcákon?

deiá látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Deiá látnivalói

Kezdjük azzal, hogy Deiá nem csak a turisták kedvence. Számos híresség is élt vagy megfordult itt, sőt a gazdagok körében igazán felkapott hely lett Deiá, többeknek van itt luxus villája.

Deiá területén már a 8. században építettek arab telepesek kifinomult vízelvezető és öntöző rendszert, ami a mai napig használatos. Később a környéken 3 kolostor is épült és a közelben található Miramarban missziós iskolát működtettek a római katolikus szerzetesek.

A számos költőnek és művésznek akik éltek itt sokat köszönhet a környék, mert felvirágoztatták kulturális oldalról is. Míg kezdetben az halászat, citrusfélék termesztése, olíva gyártás volt jellemző, később Deiá azon oldalát is elkezdték használni, amivel az elme megnyugszik, és bemutatja az ide érkező turistáknak, hogy megéri kiszakadni a hétköznapokból, és így is lehet élni.

mallorca tengerpartjai

Deiá Felfedezése – Deiá látnivalói

A település környéke csodaszép, egy rövid autóúttal elérhető a tengerpart, vagy túrázhatunk, ahonnan csodaszép kilátás gondoskodik róla, hogy bele szeressünk Deiába. A macskaköves utcácskák, a teraszosan épült házak között a kávézókban, éttermekben elfogyasztott ebéd, vagy hűsítő gondoskodik a tökéletes pihenésről.

A parkolás kicsit nehézkes a nyári időszakban, lévén, hogy népszerű hely, de kevés parkolóval rendelkezik.

Autóbérlés Mallorca – Deiá látnivalói

Deiá szállás

Bár Deiá nem hemzseg a szállásoktól, mégis van egy gyöngyszem itt, a Belmond Hotel Rezidencia, saját parkolóval, medencével és tökéletes nyugalommal vár. Megfordult itt például Diana hercegnő és Robbie Williams is eltöltött itt egy kis időt feleségével.

Mallorca látnivalói

képek forrása