veszprémi állatkert

A Veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark az ország 3. állatkertjeként 1958-ban nyitotta meg kapuit. Az állatkertet 2 részre oszthatjuk, a Gulya-domb és a Fejes-völgy ad helyet számos ritka fajnak. A veszprémi állatkert is részt vesz fajmegmentő programokban. Az évek alatt felújított fejlesztett állatkert napjainkra az ország legnagyobb madárreptetőjével büszkélkedhet és az állatok az igényeiket kielégítő helyen lakhatnak.


Szálláskeresés

Booking.com


A Fejes-völgyi részen a hagyományos állatkert állatokkal találkozhatunk, mint például a nagymacska, fekete medve, de cuki kis pandák, madagaszkári félmajmok, színes madarak, teknősök és társaik is itt töltik mindennapjaikat.

A Fejes völgyi részen a kicsik akadálypályája, a Kölyökdzsungel játszóház és terrárium. Miközben a kalandos pályákat teljesítik a kisebbek, addig a körben elhelyezett terráriumokban különböző hüllőket figyelhetünk meg.

A Gulya-dombi részen új állatfuttató kapott helyet, ahol az afrikai szavanna állatait csodálhatjuk meg . Zebrák, Zsiráfok, Orrszarvú család, Impalák legelésznek , pihennek miközben körbesétálsz a ezen a részen. Szintén erre található az új Majomház is és a Madárreptető, illetve az Elefánt Park, Orrszarvú ház. Az új, vízi élővilágot bemutató részen borjúfoka, és papaszemes pingvinek is találhatók

 

Az környezettudatos nevelésre az állatkert nagy hangsúlyt fektet, így nyáron táborokat szerveznek, és rengeteg gyermek oktató programon vehetünk részt a veszprémi állatkertben.

A Kölyökdzsungel mellett a gyerekeket az Afrika szavanna játszótér is várja, nem beszélve a Dinó Parkról, ahol 3 tematikus foglalkoztató sátorban fedezhetik fel a gyerekek a dínó rejtélyt.

Belépőjegy Árak az Állatkertbe

  • Felnőtt 2800Ft
  • Gyerek 1800Ft (3-14 éves)
  • Diák 2000Ft
  • Nyugdíjas 2000Ft

Gyerekbarát

Étkezési lehetőség

SZÉP kártya elfogadóhely