pécsi állatkert látnivalók

Az 1960-ban megnyílt Pécsi állatkert 1500 egyeddel várja a látogatókat. A 2 szintes főépület alsó szintjén a 100ezer literes cápás akvárium ad otthon legalább 100 egzotikus fajnak. Szirti cápa, rája, különböző egzotikus halfajok úszkálnak itt együtt. Míg emellett több kisebb akváriumot is megtekinthetünk, mint például a tűzhalas, medúzás vagy bohóchalas akváriumok. A felső szinten a terráriumi állatokat figyelhetjük meg. a főépület mögött a fókák birodalma található.


Szálláskeresés

Booking.com


A pécsi állatkert a főépületből kilépve 6 kontinens állatait mutatja be. Majmok, vízilovak, bengáli fehér tigris, leopárd, puma, oroszlán, zebra – hogy, csak párat említsek- várja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. Az állatkertben az európai őshonos állatok is helyet kaptak természetesen: tűzróka, barna medve, aranysakál, európai borz…

pécsi állatkert látnivalók

a pécsi állatkert kedvelt a családok körében, mert 2-3 óra bejárható, babakocsival is kényelmesen végig sétálhatunk, külön fel vannak tüntetve a meredekebb területek, de akár bébi hordozót is kérhetünk, és babakocsi tároló is van. Nem beszélve a játszótérről, a gyerekek nagy örömére. Ami még fokozza az élményt, az az állatsimogató és a sok-sok színes év közbeni program.

pécsi állatkert szállások

A pécsi állatkert is nagy hangsúlyt fektet az oltatásra, amit élményközponttal, különböző interaktív tanösvényekkel is igyekeznek gazdagítani, sőt, még táborokat is szervez az állatkert a nyári hónapokban.

Belépőjegy Árak az Állatkertbe

  • Felnőtt 2800Ft
  • Gyerek 1800Ft (3-14 éves)
  • Diák 2000Ft
  • Nyugdíjas 2000Ft
pécsi állatkert

Gyerekbarát

Étkezési lehetőség

SZÉP kártya elfogadóhely