nyíregyházi állatkert

A Nyíregyházi Állatkert a Sóstó Zoo 30 hektáros területen, 5000 állatnak is otthont ad. Állatkerti kirándulásunk alatt olyan mintha bejárnánk az egész földet és felfedeznénk a föld állatvilágát, nem véletlen, hogy Európa legjobb állatkertje díjat is bezsebelte már.


Szálláskeresés

Booking.com


Az állatkert egyik különlegessége a 3 szintes Zöld Piramis, ahol Ázsia és Indonézia élővilágát fedezhetjük fel, ráadásul nem is akárhogy . A 3 szintes esőerdőház és ócenárium egész Közép-Európában egyedülállónak számít. Kényelmesen végigsétálva megnézhetjük a páncélos rinocéroszt, az orangutánokat vagy a komodói sárkánygyíkot és társait. Választhatunk egy kalandosabb útvonalat is, ahol függőhídon és különböző akadályokon át juthatunk a kupolába, ahol üveghídon letekinthetünk a mélybe.

A föld alatti részen kapott helyet a Sóstózoo Ócenárium, ahol 500 ezer literes akvárium üvegfolyosóval, látványakváriumokkal mutatja be a csodálatos korallokon, színes kis halacskákon át a cápákig az óceánok élővilágát.

Szeretnél pingvineket látni? Nem kell a sarkvidékig rohannod, csak a nyíregyházi állatkertig, ahol a pingvinek mellett a jegesmedvék is kitűnő helyet kaptak. Olyan életteret, ahol élvezhetik a mindennapjaikat – egyébként ez egy fajmegőrző program is egyben.

A Tarzan ösvényként nevezett útvonalon Afrika állataival találkozhatunk, oroszlánok, zsiráfok, gepárd, krokodil, flamingó, és számos afrikai állatot láthatunk testközelből.

Tovább sétálva a Viktória házban olyan különleges állat és növényvilág fogad, amit kár lenne kihagyni. Páncélos hüllők, trópusi madarak mellett , szumátrai tigris, aligátor is vár és az állatvilág mellett megnézhetjük azokat a növényeket is amelyeknek eddig csak a termését fogyaszthatjuk. Nem csak a citrom, narancs, de kakaó és kávécserje, vanília, ananász, cukornád ültetvény is helyet kapott a Viktória házban.

Az Andok Kalandok nevű rész sem véletlen kapta ezt a nevet, a bölényen kívül a puma, fehér farkas, mosómedve mellett függőhidakon végig haladva láthatunk akár jaguárt vagy medvéket is.

Természetesen Ausztrália állatvilága is megjelenik a Sóstó Zooban, tudtad, hogy vörös óriáskenguru, a legnagyobb erszényes állat is megtekinthető?

Belépőjegy Árak az Állatkertbe 2023-ban

  • Felnőtt 3500Ft
  • Gyerek 2300Ft (3-14 éves)
  • Diák 2500Ft
  • Nyugdíjas 2500Ft

Ingyen Állatkert belépő megszálló vendégeknek

Tudtad, hogy az Állatpark 3 szállodával is várja a vendégeit? Ezek közül az egyik a Hotel Dzsungel, amely mindössze 6 perc sétára van a vízparttól is. Természetesen a megszálló vendégek ingyen léphetnek az állatkertbe.

Gyerekbarát

Étkezési lehetőség

SZÉP kártya elfogadóhely