Portugália legnépszerűbb üdülőhelye Lagos, gazdag történelmi múltjával várja a turistákat. A látnivalók Lagosban igazán jó kis programot ígérnek. Már a múltban is híres volt, hiszen kikötőjéből indult útnak Lourenco Gomes és Antonio Gago és fedezték fel Madeirát. Gil Eanes mikor megkerülte a Jóreménység fokot szintén Lagost választotta kiindulópontnak. Így végül az összes felfedező innen indult el. Természetesen Lagos történetéről bővebb információt is kaphatsz a Történeti és Művészeti Múzeumban, ahol mindenképpen nézd meg a híres aranyborítású Szent Antal templomot is. Illetve a Szt. Sebastian templom is ahonnan bámulatos kilátás nyílik a lagosi öbölre.


Szálláskeresés

Booking.com


látnivalók lagosban

Olcsó szállás Lagosban

Az óvárosi részen megnézhetjük a városfalat, mely a 16. században épült. Itt található a Szent Goncalo kapu is, ahol egy óratornyot is láthatunk és a Kormányzótanács palotáját.

Lagos utcácskái szűkek, barátságosak, hangulatosak és keresztbe kasul szelik egymást, így eltévedni is egyszerű, de aggodalomra semmi ok, csak indulj lefelé a dombon és biztos, hogy a belvárosban találod magad. A hangulatos kávézók, boltok és éttermek mellett számos bár és szórakozó hely tart nyitva egészen hajnalig, ahol mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő szórakozási lehetőséget, sőt ha szemfüles vagy egy kis utcácskán elrejtett tavernában még ingyen italt is kaphatsz belépőként.

A vízpartról induló hangulatos, boltokkal és éttermekkel teli sétálóutcáján a Felfedezők utcáján haladva elérhetünk egy gyalogos hídhoz, ahol átkelhetünk a kikötőbe. Lagos kikötője híres, és számos szép jachtot, vitorlást is láthatunk a sok pálmafa mellett.

Feltétlenül érdemes egy hajóútra is befizetni, ahol 2,5-3 óra alatt olyan sziklák alatti, tengeri barlangokba juthatsz el, amit a szárazföldről megközelíteni nem lehet.

Autóbérlés Lagosban

Lagos tengerpartjai

Meia Praia az egyik legnépszerűbb, hiszen az egyik leghosszabb nyitott öböl Európában, fehér homokos, és tiszta. Közvetlenül mellette található a Praia Solaria (Napos Part). Praia da Batata (Burgonya Part) egy kis partszakasz ahol az Atlanti Óceán és a folyó találkozik. Ez a kis part azért is kedvelt, mert nyaranta zenei fesztiválok sokaságát rendezik itt. A legtömöttebb part azonban Praia da Dona Ana.

Szállásfoglalás Portugáliában | Akciós repjegyek Portugáliába | Internetes autóbérlés Portugáliában