debreceni állatkert

Az első vidéki állatkert 1958-ban, Debrecenben nyitotta meg kapuit. A Debreceni Állatkert majd pár évvel később a mellette található vidámparkkal egyesülve Nagyerdei Kultúrpark néven vált ismertté, sőt 1992 óta növénykertje is ismert, így ez a hármas egység méltán teszi híressé a parkot.

A Debreceni Állatkert és Növénykert

Külön válthatjuk meg jegyünket az állatkertbe és vidámparkba. Az állatkert 17 hektáros területen közel 200 faj több mint 1000 egyedét mutatja be. Egzotikus állatok, mint például kenguruk, zsiráfok, vízilovak mellett a hazai őshonos fajok is helyet kaptak. 5 földrész állatait tekinthetjük meg egy parkban. Nem beszélve a tematikus programokról, amikből egész évben nincs hiány. Az állat etetésekről se felejtkezzünk meg, szuper program.


Szálláskeresés

Booking.com


Debreceni Állatkert Vidámparkja

Eredetileg 1960-ban Lúdas Matyi néven indult a vidámpark. A több, mint 60 éves vidámpark ritkaságszámba megy. Egy az, hogy az ország egyetlen állandó vidámparkjaként tartják számon, és Európa szerte is mindössze 9 állat- és vidámpark üzemel. a Vidámparkban a régi klasszikusokat is megtalálhatjuk, dodzsemezhetünk, kisvasutazhatunk, az elvarázsolt kastélyba is betérhetünk és természetesen újdonságok is várnak. Egészen kicsiktől (3 éves kor alatt) a nagyobbakig (van, amit csak 10-14 éves kor felett használni) mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

Belépőjegy Árak az Állatkertbe

  • Felnőtt 2500 Ft
  • Gyerek 1700 Ft (3-14 éves)
  • Diák 1800 Ft
  • Nyugdíjas 1900 Ft

Az állatkert belépőjegy árak tartalmazzák a vidámparki belépőt is. A vidámparki hinták friss árairól a debreceni állatkert hivatalos oldalán tájékozódhatsz.

Gyerekbarát

Étkezési lehetőség

SZÉP kártya elfogadóhely