budapesti állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert az elmúlt évtizedekben számos átalakuláson esett át. A mellette megszűnő vidámpark is része lett, ahonnan pár régi hintát megtartottak. A nagy körhinta felújítva mai napig használható, de tervben van a hullámvasút és a mesehinta felújítása és üzembe helyezése is a Budapesti állatkert-ben.


Szálláskeresés


A Városliget szélén elhelyezkedő Budapesti állatkert több száz fajnak ad otthon, ami egyre bővül. Tudtad, hogy hamarosan egy óriási komplexum is nyílik? A több hektáros területen elhelyezkedő biodóm, Pannon Park néven, az állatkertet fogja gazdagítani. A zárt térben, üveg búra alatt tölthetünk el akár több órát is, a látványterveket nézve igazán csodás környezetben az állatok társaságában. Az új parkrészen kívül Angol Park és egy nagy parkolóház is épül, készül.

A csodás állatkerti állatok mellett a Varázshegyben (egy műsziklába gyomrában kialakított kiállítórész) a Föld élővilágáról és történetéről tanulhatunk, illetve az ember földre gyakorolt hatásáról, miközben dinó terasz és űrbázis is színesíti a programot. A gyerekeket az állatkertben kialakított Holnemvolt Vár is várja. A tematikus mesevilág szabad és beltéren helyezkedik el. Kültéri játszótér, beltéri játszóház és kalandpálya is várja a kisebbeket és nagyobbakat.

Az állatkertben állatetetés, állatsimogatás is gazdagítja a programot, de különböző állatkerti programok is várnak időről-időre. Pl. Állatkertek éjszakája, Föld fesztivál, Vadvilág Nap

Belépőjegy Árak az Állatkertbe

  • Felnőtt 3300 Ft
  • Gyerek 2200 Ft (3-18 éves)
  • Diák 2500 Ft (18 éves kor felett érvényes diákigazolvánnyal)
  • Nyugdíjas 2500 Ft

Gyerekbarát

Étkezési lehetőség

SZÉP kártya elfogadóhely