Festői környezetben terül Szlovénia második legnagyobb tava a Bledi-tó. A hegyekkel, erdőkkel körülvett Bledi-tó vizét termálforrások táplálják, melynek köszönhetően nyáron akár 26 fokosra is felmelegszik, ami igazán kellemes. A termálvizet a környező szállodákban élvezhetjük. De ne felejtkezzünk el a Bledi-tó látnivalói -ról se.


Szálláskeresés

Booking.com


bledi-tó látnivalói

Bledi-tó látnivalói

A gyógyhatású termálvízben megmártózva, vagy éppen a Bledi-tóban való fürdés mellett akár csónakázhatunk is, vagy a tó körüli sétaútvonalon mászkálhatunk, biciklizhetünk. Érdemes ellátogatni a közeli kilátóba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra, és szigetére.

Bizony, mert a Bledi-tó nyugati részén található a Mária mennybemenetele templommal ékesített kicsi sziget, ami nem csak a turisták körében népszerű, a helyiek még esküvőket, keresztelőket is szoktak itt tartani. Két evezős kis gondolával juthatunk át a szigetre, ahonnan 99 lépcsőfokot kell megmásznunk a templom bejáratáig, hogy megkongathassuk a kívánságok harangját. A legenda szerint, aki 3-szor megszólaltatja a harangot, annak teljesül a kívánsága. Szóval kalandra fel, egy próbát megér.

A Bledi-tó 475 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, és különleges mikroklímájával nagyon ideális nyaraláshoz, mert a tó vize meleg, a hőmérséklet kellemes nyári. Ha épp hűsölésre vágysz, szeretsz nagyokat kirándulni, akkor a közeli Júliai-Alpok remek úti cél számodra.

Érdemes egy teljes hetet itt tölteni, a Bledi-tó környékén található egyik kedves panzióban, hotelben vagy szállodában, és felfedezni a környék összes látnivalóját. A kirándulások, úszás, evezés mellett a Bledi várat se hagyd ki. A tó fölé magasodó 100 méteres sziklafal tetején helyet foglaló barokk stílusú vár az évszázadok alatt számos átalakításon esett át. Megélt sok mindent, és jelenleg borospincéjével, nyomda kiállításával, kápolnájával, szépségével csalogató nagyon is. Mindezek mellett a kilátás fantasztikus.

Autóbérlés Szlovéniában

Strandoláshoz a Vár strandot keresd, ami nem meglepő, a vár alatti részen található.

Bledi-tó melletti termálvizes medencével rendelkező szállodákban szobát itt foglalhatsz.

Grand Hotel Toplice – Bledi-tó

Golf Hotel – Bledi-tó

Park Hotel – Bledi-tó

Bledi-tó kirándulás

Ojstrica az egyik legszebb látványt nyújtva, 20 perc alatt felmászhatunk a csúcsra, ahonnan csodás a kilátás az egész tóra.
Strazába egy jó kis sétányon juthatunk fel, nem túl nehéz terep, de a 646 méter magas csúcsot felvonóval is elérhetjük.

A vintgar szurdokban is kirándulhatunk.

Még több Bledi-tó kirándulás itt.

 képek forrása