Monte Pellegrino
Palermótól északra fekvő, az öbölből, és szinte az egész városból csodaszépen kimagasló 606 méter magas hegy. Ahol Palermo védőszentjének, Szent Rozáliának (Saint Rosalia) a kápolnája található. A Monte Pellegrinora mindössze 15 perc alatt feljuthatunk autóval, de helyi buszközlekedéssel is nagyon gyorsan elérhetjük a csúcsot. Monte Pellegrino nyaralás alatt Szicílián kihagyhatatlan.

monte pellegrino nyaralás


Szálláskeresés

Booking.com


Szicíliai szállások, apartmanok olcsón

Monte Pellegrino Nyaralás

Mi busszal mentünk fel a Monte Pellegrinora, mert ezen a napon még nem volt bérelt autónk, egy kedves szicíliai félreértés miatt. A busz elég sűrűn jár, és út közben egy szép részén meg is áll pár percre, hogy készíthessenek az utasok fényképeket, hiszen innen a kilátás pazar volt. Főként vasárnapokon sok-sok helyi jár fel ide piknikezni, nem csodálom, csodaszép a hely.

monte pellegrino nyaralás

Tovább haladva a hegytetőn a fő attrakció, Szent Rozália kápolnája fogad minket. A sziklafal oldalához épített kis templom helyén régen állítólag egy barlang állt. Itt élt teljesen elvonulva a világtól Szent Rozália. Még ha nem is vagyunk vallásosak, mindenképpen érdemes ellátogatni a különleges templomba. A bejáratnál kendőket is találunk, ki is van írva, hogy fedetlen vállal, rövid szoknyában belépni nem szabad. Természetesen be lehet, itt nincs akkora szigor, mint a Szent Péter Bazilikánál, de tartsuk be a szokásokat, ha már úgyis ott vannak azok a kendők.

monte pellegrino szicília

Autóbérlés Olaszországban

A templomban egy szép oltár, szentély található, ami Szent Rozália sírhelye. A különlegessége a Monte Pellegrino tetején található templomnak, hogy sziklába vájt, így kívülről bár úgy tűnik, hogy csak hozzá épült a sziklafalhoz. Belül a mennyezet, oldalfal, maga a hegy, ahol víz csepeg és csodaszép cseppkövek alakultak ki a hosszú évtizedek alatt.

Kifelé jövet a hőségben ténfergő macskákkal is találkozhatunk, és amíg a buszra várunk nézelődhetünk a szuveníres bódékban, vagy hűsölhetünk a kis kávézó, étteremben.

Palermo-ból a 812-es busszal juthatsz fel a hegyre. A buszjegy ára €1.40 (2022-es ár)

A helyiek hétvégente a hegyre járnak fel piknikezni, élvezni a természetet, kicsit távolabb a zsúfolt tengerpartoktól. Éppen ezért ilyenkor a parkolás kicsit nehézkesebb, de számos piknik helyet találhatunk, ha a templom után szeretnénk egy kicsit élvezni a természet csodáját.