Új hír jelent meg tegnap a Budapest Airport honlapján, miszerint a Ryanair utas barát karácsonyi ajándékkal kedveskedik. December 1-étől egy kisebb méretű (max. 35x20x20cm) duty free bevásárló zacskót ingyenesen felvihetünk a gépre a  kézipoggyász mellett. Így 2013.december 1étől nem kell azon aggódni az otthoni csomagolásnál, hogy a repülőtéren vásárolt extra portékának, legyen az apró ajándék, étel, ital, helyet hagyjunk a kézipoggyászban. A ryanair kézipoggyász szabályzatát mindig olvasd át, sokszor változik…


Szálláskeresés

Booking.com


Ryanair kézipoggyász

A ryanair állítólag további változtatásokra készül, hogy az ügyfeleik elégedettek lehessenek. Így a korábban tervezett mosdóhasználati díj helyett, most inkább arra koncentrálnak, miként csökkenthetnék az utasok extra költségeit, úgy, hogy mellette az alacsony jegy árakat megtarthassák. Olcsóbb lesz a helyszíni beszállókártya újranyomtatás díja is, és jelenleg már megújult, felhasználó barát honlapon foglalhatunk, ha a ryanair járatait választjuk.

Most már nyugodtan vásárolhatunk a repülőtéri üzletekben akár szuvenírt, akár ajándékot a családnak, parfümöt, elektronikai cikket magunknak. Arra vonatkozóan, hogy ez az extra ajándék csakis duty free-s táskákra vonatkozik, nem mernék biztosat mondani. Ismerve a ryanairt, azonban a szabályzatban a ryanair hivatalos oldalán a következőt találtam:

ryanair kézipoggyász

„ Utasonként* egy kézipoggyász maximum 10kg súlyú és 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű, illetve egy darab maximum 35 x 20 x 20 cm méretű kisebb táska. Az utastér méretbeli korlátozásaiból adódóan mindössze 90 kézipoggyászt (55 x 40 x 20 cm) tudunk az utastérben szállítani. Minden fennmaradó kézipoggyászt a raktérben szállítunk díjmentesen.”

Foglalj szállást és repjegyet

Ennek értelmében az otthonról hozott extra táskánkat is felvihetjük, a nőknek nem kell a kézitáskájukat bele gyömöszölni a kézipoggyászba. Akár még a laptop táska is ingyenesen felvihető.

A kézipoggyász méretei továbbra is változatlanok a ryanair járatain.