Colosseum – Róma látnivalói

A Colosseum Róma látnivalói közül az egyik legfontosabb. A hatalmas Colosseum 188 méter hosszú, 156 méter széles ás 48,5 méter magas amfiteátrum. Az amfiteátrum egyébként római találmány. Az elliptikus Colosseum főként gladiátor harcok színtere volt, illetve egyéb előadásokat tartottak itt, hiszen több mint 50 ezer néző befogadására volt képes.

roma látnivalói

Colosseum belépőjegy

A kombinált jegy érvényes a Forum Romanumra és a Palatinus múzeumra is.

A belépőjegy ára: 12€ a helyszínen, azonban ha nincs kedved sorba állni elővételben online is megveheted, viszont így számolnod kell az online foglalás miatt felszámolt extra 4€-val.

Kedvezményes belépőjegyet válthatnak a 18-25 éves közöttiek: 7,5 €

Ingyenesen látogatható a Colosseum a 18 év alattiaknak és a 65 év felettieknek.

Roma Passal a Colosseum kombinált jegy ingyenes

A Colosseumot a legegyszerűbben busszal vagy metróval közelíthetjük meg. A 64-es busz járattal és metróval (B vonal) a Colosseo megállóig kell utaznunk.


Szálláskeresés

Booking.com


Róma szállás

Forum Romanum- Róma látnivalói

róma szállások

Ha nem szeretnénk jegyet venni a Forum Romanum- Colosseum- Palatinus múzeumba, akkor szerencsénk van, mert a Forum Romanumot kívülről is lefényképezhetjük, így is csodás látvány, azonban ha teheted, nézd meg belülről is, járkálj Róma ókori központjának romjai között. A Forum Romanum egy csodás ókori római lelet, ahol számos templom, szentély állt, bazilika, palota, főtér, diadalív, melyek romjai betekintést engednek az egykori római életbe. A Palatinus és Capitolium domb között elhelyezkedő tér a kereskedelem, a politikai élet központja volt.

Belépőjegy a Forum Romanumra: ugyanaz a kombinált jegy érvényes, mint a Colosseumnál.

Trevi-kú- Róma látnivalói

trevi kút róma

A Trevi-kút Róma legnagyobb szökőkútja, mely világszinten is az egyik legismertebb szökőkút. A Trevi-kút 3 utca találkozásánál épült, Nicola Salvi tervei alapján. A barokk szökőkút egy római diadalívhez hasonlítható. A Trevi-kút híres még legendájáról is, mi szerint, ha pénzt dobunk a szökőkútba biztos, hogy visszatérünk még Rómába. A legendának köszönhetően naponta több ezer €-nyi bevétel gyűlik össze. Ha tetszett a híres olasz főváros, te is látogass el ide a római nyaralás során, és ne felejtkezz el a pénzdobásról.

Autóbérlés Olaszországban

Autóbérlés Róma

Spanyol lépcső- Róma látnivalói

spanyol lépcső roma látnivalói

Miután egy jót kirándultál Rómában, látogass el a Trevi-kúttól nem messze található, Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsőjéhez a s Spanyol lépcsőhöz, mely a Piazza di Spagna tér barokk szökőkútjától vezet fel a Trinitá dei Monti templomhoz. A Spanyol lépcső elnevezést az ott található Spanyol Nagykövetségről kapta. 138 lépcsőfokból álló Spanyol lépcső Róma egyik kedvelt találkozási pontja. Nemcsak a turisták hemzsegnek a lépcső körül, a helyiek is szívesen töltik itt az idejüket, a lépcsőfokon üldögélnek, beszélgetnek. Nyár estéken, vagy nap közben nagyon hangulatos itt megpihenni, és nézni a római forgatagot.

Vatikán- Róma látnivalói

vatikán róma látnivalói

Bár nem nevezhető közvetlenül római látványosságnak mégis, ha 5 dolgot ki kellene emelni, ami kihagyhatatlan, ha Rómában járunk, akkor bizony a Vatikánnak szerepelnie kell a listán. A világ legkisebb országa, mely ráadásul egy másik ország területén helyezkedik el nem más, mint Vatikán. A pici ország fő látványossága a Szent Péter-téren található Szent Péter Bazilika, a Sixtus-kápolna, és a vatikáni múzeumok. A Szent Péter Bazilika ingyenesen látogatható, és nagyon egyszerűen a Terminitől a 64-es busszal eljuthatunk ide.