Gozo látnivalói és az élet Gozón

A máltai szigetcsoport második legnagyobb szigete Gozo. Gozon az élet szegényesebb, mint Máltán, a mediterrán világ mégis magával ragadó. Gozo látnivalói miatt a helyiek nagy része a turizmusból próbál megélni, nem meglepő, ha a turistabuszok vezetői, idegenvezetők a jegy áron felül a tárlat/busz vezetés végén beszélnek a sziget szegénységéről, a szegényes bevételről, és kérik a jó turistát, hogy ha tetszett nekik a túra, akkor némi borravalóval köszönjék meg.


Szálláskeresés

Booking.com


Olcsó szállások Gozon

gozo látnivalói

Gozo fővárosa Victoria a sziget közepén található, a romai időkből származó város.

A citadella a város közepén a házak felett épült, három oldalról meredek fal veszi körül, innen a tengerpartig is elláthatunk, a negyedik oldal felől emelkedőn haladva közelíthetjük meg a városközpontból. 

Keressük fel a Santa Maria templomot, Gozo székesegyházát, a Régészeti múzeumot, a Folklór Múzeumot, a Régi börtönt és sétáljunk a középkori épületek között. Séta közben próbáld ki a gozoi édességek egyikét, amit a helyi piacon szerezhetsz be.

Gozo és az Azúr ablak

Gozo fő látnivalói közé tartozott az Azúr Ablak, ami csodálatos szikla képződmény a tengerparton, mintha csak egy ablakon át néznénk a tengerre, ha Gozoról látsz régi képet, az Azúr Ablak biztosan rajta lesz. Ez a képződmény azonban jó pár éve leomlott. Én még láttam 2012-ben, amikor Máltán nyaraltunk.

Autóbérlés Máltán

Marsalforn az egyik legnépszerűbb nyaralóhely Gozón, ahol nemcsak a turisták, de helyiek is szívesen pihennek. Az egykori halászfalu kikötőjének kis szegletében ma is láthatod a színes halászhajókat, és szezonban, az éttermekben az aznapi friss fogást szolgálják fel. Marsalforn pici homokos strandjával, aranyos szállodáival, panzióival, éttermeivel, boltjaival hangulatos üdülőhely Máltai nyaralásunk során.

Marsalfornhoz közel találhatjuk Gozo legszebb strandját a Ramla öblöt. Ramla homokos partja, lassan mélyülő tiszta vize a családosok kedvenc üdülőhelye.

gozo-azur-ablak-malta

5 kihagyhatatlan dolog Máltán

malta-latnivalok
gozo-malta
gozo-komp

Olcsó szállások, apartmanok, akciós panziók | Budapest- Málta repülőjegy | Autóbérlés, autókölcsönzés, bérautók olcsón