Szlovénia tengerpartja bár pici, annál szebb, és látogatottabb. A felkapott Portoroz, a bájos Piran, Koper, Izola, Strunjan. Szlovénia tengerpartja kavicsos, néhol homokos, a mediterrán éghajlatnak köszönhetően forró a nyár és az Adriai-tenger tiszta, meleg és nyugodt.

szlovénia tengerpartja

Szlovénia tengerpartja

Az alig 40 km-es szlovén tengerparti szakaszon felfedezhetjük Portoroz fiatalos, üdülővilágát. Itt ne számítsunk látnivalók sokaságára, a város azonban számos hotellel, szálláshellyel, szórakozási lehetőséggel, üzletekkel, bárokkal vár. Tengerpartja jól kiépített, szállodákkal körülvett, így ha egy bulis nyaralásra vágysz jó helyen jársz, Portoroz reggel és este is pörög.


Szálláskeresés

Booking.com


Portoroz hotel

Piran mediterrán hangulata magával ragadó, egy romantikus séta, ital a macskaköves utcák egyik hangulatos kávézójában és pihenés a Fiesa strandon. Piran mellett egy gyönyörű szabad strandot is fellelhetünk, ahol a homok is fehérebb, mint máshol. A halételeket kedvelők mindenképpen keressék fel a helyi éttermeket.

2 km-re Pirantól Strunjan kicsi strandja mellett csinos kis városka is vár rád.

A legnagyobb tengerparti városa Szlovéniának Koper, kikötőváros, de strandolhatunk is egyet, és élvezhetjük az egyetemi város balkáni hangulatát.

Autóbérlés Szlovéniában – Szlovénia tengerpartja

Szlovénia tengerpartja csodálatos, Magyarországról könnyen megközelíthető, mindössze pár óra autóúttal az Adriai-tengerbe lógathatjuk a lábunkat és megfizethető. Ha szereted a kalandokat, akkor szervezz egy kis autós túrát Szlovéniában, foglalj szállást minden estére más és más városba.

Szlovénia szállás

Ha időd engedi akár még Olaszországba is átruccanhatsz.