Európa egyik legnagyobb karácsonyi vására, a bécsi karácsonyi vásár az egyik legkorábban nyitó adventi vásár, mely idén, 2012 november 17-én gyújtja fel fényeit. A több évszázada működő karácsonyi vásár Bécsben mostani helyszínére, a Rathausplatz-ra a Városháza előtti térre 1975-ben költözött. Már ekkor 145 standon árulták a helyi boltosok portékáikat és ezeknek a fabódéknak a száma évről-évre csak nő.

bécsi karácsonyi vásár


Szálláskeresés

Booking.com


Idén is közel 200 kicsi stand várja a karácsonyi vásárokat szeretőket. Hiszen az adventi vásár nem is igazán a vásárlásról szól, itt nem a karácsonyi dömping hódít, amikor listával a kezedben mész, és próbálod a tökéletes ajándékokat megszerezni a családnak, barátoknak. A karácsonyi vásár a kikapcsolódásról, a feltöltődésről híres, mely visszarepít az időben és újra érezheted a gyerekkor karácsony ízét. A standokat körbelengi a mágikus illat, és érzés, a gyerekek felmelegíthetik kezüket a forró sült gesztenyét rejtő papírzacskóval, miközben a szüleik a finom, fűszeres forralt borral vagy forró punccsal élvezhetik a bécsi adventi vásárt.

Autóbérlés Bécsben – Bécsi karácsonyi vásár

Bécs szállás

Az adventi Bécs hangulata kihagyhatatlan élmény a felnőttek és gyerekek számára egyaránt. A Rathausparkban az elvarázsolt világ vár, ahol póni lovaglás, ünnepi vasút, kivilágított világ vár. A Chritkindl’s Workshopban, tehát a Jézuska műhelyében meleg helyen élvezhetik a karácsonyi készülődést a kis gyerekek. Kézműves ajándékokat készíthetnek itt kicsik és nagyok.

bécsi karácsonyi vásár

Bécsi karácsonyi vásár nyitva tartása

Vasárnaptól-csütörtökig: 10:00-21:30-ig

Pénteken és szombaton: 10:00-22:00-ig

December 24-én: 10:00-17:00-ig

Elvarázsolt Rathauspark nyitva tartása minden nap este 10 óráig.

Christkindl a bécsi Rathausplatzon csütörtöktől vasárnapi délután 4től este 7ig látogatható.