Horvátország egyre felkapottabb nyaralóhelye, Rovinj, nemcsak közelsége miatt vonzó. Az ízig, vérig mediterrán hangulatú óvárosa romantikus sétára invitál minket. Az Adria egyik legszebb óvárosát járhatjuk be, andalogva a keskeny, macskaköves utcáin, hangulatos házai között, ahol az idő mintha megállt volna. A kőből épített és színes, kissé kopottas házai váltogatják egymást, színes zsalukkal, muskátlikkal, zöld növényekkel, az utcára teregetett ruháikkal. A kacskaringós, emelkedős utcáin Rovinj látnivalói közül a leghíresebbet érhetjük el. A barokk stílusú, domb tetejére épült templomból és a harangtoronyból a kilátás páratlan, hiszen egész Rovinjra rálátni, kikötőjét, a tengert csodálhatjuk meg.

rovinj látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Olcsó szállás Rovinj

Az eredetileg 7 kapuval rendelkező város óvárosi bejáratát a Balbi-ív jelképezi, mely 1680-ból maradt fenn és a restaurálásoknak köszönhetően, jelenleg is szép állapotban tekinthető meg.

Az óváros kőből épített házai között elhaladva elérhetjük a kikötőt, mely forgalmas és bár a turizmus virágzik Rovinjban, itt a halászat is éppúgy fennmaradt. Ennek köszönhetően friss halat bármikor beszerezhetsz és az éttermekben is számtalan halas fogás vár rád, a haltáltól kezdve, a kalamári ringeken át a moszatos krumpliig bármit kipróbálhatsz. A kikötőjében a vitorlással érkező turisták hajói is helyet kapnak ahol az óratorony, egy szökőkút és egy fél napóra is fogadja őket, természetesen a számos étterem és kávézó, bolt mellett.

rovinj látnivalói

A félsziget tenger felöli házai, mintha a vízből nőttek volna ki, érdemes elhajókázni erre is.

A Lokvi téren Rovinj legrégebbi épületét a Szentháromság templomot is megnézhetjük, és a 17. századi barokk Városháza is említést érdemel éppúgy, mint a legrégebbi múzeuma a Rovinji Akvárium, ahol a legpompásabb tengeri halak, tengeri csillagok kaptak helyet.

Autóbérlés Horvátországban – Rovinj látnivalói

Apró kavicsos és a sziklás partszakaszok váltogatják egymást, így érdemes egy szilikon talpú cipőt beszerezni akár utazás előtt, akár a városban. Rovinj nem a homokos tengerpartjairól híres, azonban vize kristálytiszta, és partszakaszai változatosak. A központi strandtól kezdve ahol bármit megkaphatsz a legeldugottabb részekig bármit kipróbálhatsz.