Málta élelmiszer árai

Máltán euróval fizethetünk, így érdemes otthon gondoskodni pénzváltásról, de természetesen bakkártyával is tudunk fizetni. A máltai élelmiszerárak helytől, bolttól függően eltérőek, de egy biztos, a zöldséget, gyümölcsöt, finom kecskesajtot mindenképpen Málta helyi piacain, helyi kereskedőktől érdemes beszerezni. A frissen, helyben termesztett gyümölcsök íze páratlan és olcsó. Mindenképpen próbáld ki a mediterrán világ helyi remekeit, a hallevesüket, a házi kecskesajtot, a nap szárította paradicsomot és a helyben termesztett olajbogyót.


Szálláskeresés

Booking.com


Élelmiszerárak Máltán (2012)

Kenyér- 0,8€-tól

Cukor- 0,74-tól

Tészta- 0,90€-tól

Tej- 0,9€

Tojás (12darab)-2.20€

Sajt (1 kiló)- 11€

2 darabos fagyasztott pizza- 2,90€

1,5 l víz- 0,50€

Bor (0,75l)- 4,50€

Sör (0,5)- 1-3€

Üdítők (1 l)- 1€-tól

Málta éttermi ára 2012

Menü (főétel, desszert, ital)- 13€-tól

Gyorsételek- 5-7€

Pizza- 7€ (2 személyes pizza)

Sör- 2,5€

Cappucino- 2€

3 fogásos vacsora 2 főre- 40€

Szállások Máltán

Málta 3 szigete közül Málta sziget a leglátogatottabb. Pici sziget, számos látnivalóval, így igazából a szállásod bárhova is foglalod, 1-2 óra alatt átszelheted az egész szigetet. A nagyobb szállodák saját medencével rendelkeznek, konditeremmel, fedett uszodával, étteremmel, bárral. A máltai hoteleknél érdemes olyan szobát választani, melyhez jár a reggeli, az árban nem lesz nagy eltérés, viszont a kontinentális reggelivel megspórolhatsz sok pénzt, és idegeskedést, nem kell reggel rögtön kávézó, étterem, pékség után kutatni.

Apartmant is bérelhetsz, ahol akár főzhetsz is saját magadnak. Olcsó szállások Máltán.

Közlekedés

málta szállás

A máltai buszok igazán népszerűek, jelenleg még a régi, ódivatú, ám éppen ezért igazán népszerű buszaik közlekednek sziget szerte, és egy útra mindenképpen érdemes felszállni rá, főként, hogy idő kérdése, és le fogják ezeket a buszokat cserélni kevésbé látványos tucat buszra.

A busz közlekedés árai kedvezőek. Napi jegyet már 2,60€-ért is vehetsz, amit az egész szigeten használhatsz, ez elméletileg az éjszakai járatokra már nem vonatkozik, oda külön jegyet kell venni.

Ha szeretnél mobilis lenni, lég kondis körülmények között utazni, ha több táskával indulnál útra, akkor érdemes autót bérelni Máltán, így mikor elindulsz a sziget másik végét felfedezni, nyugodtan vihetsz magaddal hűtőtáskát, strandfelszerelést, napernyőt is. Ha teheted, szerezz be egy olcsó napernyőt, amit már akár 10€-ért is megvásárolhatsz, hasznos lesz a strandon. Olcsó autóbérlés Máltán.

Repjegy foglalás Máltára

Minél hamarabb foglalsz repjegyet Máltára, annál olcsóbb, ha most szervezed nyaralásod a szeptembert is vedd számításba, hiszen az idő még akkor is fantasztikus, sőt, talán elviselhetőbb a hőség, mint augusztusban, és már kezdődik az utószezon, tehát lejjebb esnek a repjegy árak is. Olcsó repjegy Máltára.