Törökország
ban, az Égei-tenger partján fekvő Kusadasi, más néven Madár-sziget, a szemközti Galamb-szigetről kapta a nevét, ahol érdemes egy kellemes sétát tennünk. A város történelmi látnivalóival, zsúfolt tengerpartjával, hatalmas kikötőjével, éttermekkel, bárokkal, bazárokkal várja a turistákat. Fedezd fel Kusadasi látnivalói sokaságát.

Kusadasi-i nyaralásunk során kihagyhatatlan látnivaló a mindössze 17 km-re található Epheszosz, csodálatos látnivaló, szinte egy egész napos programot ígér.

kusadasi látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Olcsó szállások Kusadasiban

Természetesen a Kusadasi kikötőjében is érdemes sétát tenni, akár még hatalmas óceánjáró luxushajókat is láthatunk, a vitorlások kedvelt helye, és még hajótúrára is mehetünk, akinek ideje engedi komppal még a görög Mykonos-szigetre is ellátogathat.

A kikötőtől nem messze a Grand Bazaar Törökország legnagyobb csecsbecse vására, ahol mindent meg lehet kapni, ruhától kezdve az ékszeren át bármit. Azt mondják, mit itt nem találsz meg, az nem is létezik. A török hangulatú bazár, ahol alkudozni érdemes, bár régimódinak tűnik, de akár még bankkártyával is fizethetünk, és a hét minden napján reggel 9-től éjfélig nyitva tart.

kusadasi szállások

Kusadasi éttermeiben, kávézóiban jót pihenhetünk, kipróbálhatjuk az igazi török kávét, és kipróbálhatjuk az igazi török ételeket, tengeri ételeket, de igazából teljesen turista központú a hely, így akár kínait vagy hamburgert is találhatunk.

A belvárosban számos jó állapotban megmaradt mecset vár minket, és ha elég volt a látnivalókból, Kusadasi és a környék 18 strandja vár minket, homokos parttal, lassan mélyülő, égszínkék vízzel, mely kisgyerekeseknek is tökéletes választás. Az éjszakai élet is pazar, és mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő esti mulatságot, akár a számos szórakozóhely egyikén, vagy egy part menti clubban, bárban.

kusadasi olcsó szállások

30 km-re a Dilek félszigeten a Kalamaki Nemzeti Parkban kiszakadhatunk a nyüzsgésből, élvezhetjük a természet adta csodát.

Szintén Kusadasi közelében található Adaland vízi élményparkja, ahol delfináriumba, és akváriumparkba látogathatunk el.

Kusadasi látnivalói – Autóbérlés Kusadasi

Az Égei-tenger központi helyén fekvő város tökéletes turistacélpont, bérelj autót Kusadasiban és fedezd fel az egész környéket, történelmi, vallási látnivalóit, természeti csodáit, és kevésbé zsúfolt partszakaszait.