Görögország az euró övezetbe tartozik, így mindenképpen érdemes otthon pénzt váltani, ha görögországi nyaralásunkra készülünk, de természetesen a helyszínen is számos pénzváltót találhatunk és a bankkártyás fizetés is működik. Görögországi árak között itt bogarászhatsz.

görögországi árak


Szálláskeresés

Booking.com


Görög élelmiszer árak 2012


A friss, zamatos gyümölcsöt és zöldséget mindenképpen a piacon szerezzük be, így az ár is baráti, sőt, akár alkudni is lehet, és sokkal finomabb is. (A gyümölcsök árai 1 kilóra vonatkoznak)

Alma- 60 cent

Őszi-, sárgabarack, nektarin- 1€

Narancs- 50 cent

Görögdinnye- 60 cent

Paradicsom: – 1-1,5€

Paprika- 1€

Burgonya- 50-70 cent

Kígyóuborka- 30 cent/darab

Víz (1,5l)- 0,50 cent

Sör (0,3l)- 1€

Tej- 1,5€

Kenyér, bagett- 0,50-1€

Vaj- 1,5-3,25€

Olaj- 3,5-5€

görögország árak

Görögország éttermi árak

A görög éttermi árak eltérőek, természetesen minél felkapottabb egy hely turisztikailag annál magasabbak lehetnek az árak. Sokszor, ha rászánsz extra 10 percet és keresel egy kívül eső helyet, ugyanolyan ízletes, finom ételt kapsz, mint a központban, csak fele áron.

Pizza- 1 szelet már 2€-tól, 7€-ért 2 személyes pizza is kapható

Gyros- 2,5-5€

Sült halak- 10-15€

Spagetti- 6-7€

Görög saláta- 4-5€

1 üveg víz- 1,5€

Menü (kis étterem, fő fogás, saláta és ital)- 15€

A legolcsóbb választás, ha valami melegre vágysz a gyros, ezt már akár 2-3€-ért is megkaphatod és a görög gyros igazán finom. Amikor rendelsz, azért nézd meg az étlapot, sokszor elég nagy eltérés van az árban, attól függően, hogy pitában kéred vagy tálon. Kóstold meg a souvlakit is (hús és zöldségek nyárson grillezve), ezeket már 1,8€-2,5€ között megkapod.

A jegeskávék, frappék 2-3€ között mozognak, a görög kávé 3€, a koktélokért 8-12€-t is elkérnek.

Közlekedés Görögországban

Buszjegy 1€ körül kapható és ezt 1,5 óráig használhatod bármilyen közlekedési eszközre, de bérelhetsz robogót is napi 30€-ért, vagy akár autót is ugyanennyiért. Ha nincs kocsid, bérelj autót belföldön, és gyorsabban, kényelmesebben juthatsz el a mediterrán világba és élvezheted a saját autó előnyeit (légkondi, nem vagy időhöz kötve, csomagokkal könnyebb, több mindent tudsz vinni, mobilitás)-Légkondis autóbérlés Görögországban olcsón. Az autópálya díjak 2-3€-ba kerülnek egyes szakaszokra autónként.

Görögországi árak – Autóbérlés Görögországban

Szállások

Választhatsz a luxusszállodák közül, melyek saját medencével is rendelkeznek, többségük rögtön a parton helyezkedik el, de megszállhatsz apartmanban, kempingben is. A görögországi szállások árai igen eltérőek, természetesen függ a helytől, a szigettől és a frekventáltságtól és az időponttól is. Augusztusban a legmagasabbak az árak, de ha még most foglalsz szeptemberre görögországi olcsó szállást a mellett, hogy jól jársz, az idő is még jó meleg lesz.