Mykonosz a Kükládok szigetcsoport tagja és közkedvelt turistacélpont Görögországban. Mikonosz szigetet a jónok alapították, és szomszédos a Délosz szigettel, mely Apollón születésének helyszíne. Mykonosz látnivalói.

Mykonosz oly annyira felkapott lett az elmúlt években, hogy még nemzetközi hírességek is szívesen töltik itt szabad idejüket és szerveznek görögországi nyaralást.

mykonosz látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Mykonosz városai

Mikonosz – Mykonosz látnivalói

A sziget fővárosa Mikonosz, amit Hora-ként is emlegetnek, dombokkal körülvett, gyönyörű öbölben fekszik. Főtere a pelikánok kedvenc tartózkodási helye. Közkedvelt rész a Kis Velence, amit még a 17-18. században építettek hajóskapitányok és kalózok velencei stílusban. Színes balkonok, és ablakpárkányig érő vízszint jellemzi a tüneményes városrészt.

Kis Velence feletti dombon 5 szélmalmot tekinthetünk meg, ezek közül egy még ma is működik. Majd sétáljunk el a Három kút terére. Egy kis legenda teszi igazán vonzóvá a teret, hiszen a mondás úgy tartja, hogy az eladó sorba lévő lányok csak akkor találnak párra, ha isznak minden kút vizéből. Mikonosz közel 400 templomot és kápolnát rejt, és 2 múzeumot, a Néprajzi és a Régészeti Múzeumot.

mikonosz látnivalói

Mykonosz éjszakai élete mellett közkedveltek a strandjai is, hiszen nagy részt homokosak, a sziklásabb részek kedveznek a búvárkodni vágyóknak, és a szörfözésre is alkalmas ez a terület. Mikonoszon a kultúra, a görög szokások, hagyományok, a görög stílusjegyek hatványozottan vannak jelen, így érdemes Mikonosz városaiban rengeteget sétálni, fényképezni, hiszen magunkba szippanthatjuk a görög világ minden egyes titkát.

Ano Mera

Ano Mera egy kis település Görögországban, Mykonosz szigetén található. Magyarul Ano Mera azt jelenti, hogy “felső dél” (Ano: felső, Mera: dél). Ez egy tradicionális görög falu, amely híres a Panagia Tourliani kolostoráról, amely egy csodálatos barokk épület és fontos kulturális látványosság a szigeten. Ano Mera településen találhatók továbbá hagyományos görög éttermek és boltok, és a falu életmódja az idő múlásával alig változott. A település kicsit távolabb van a sziget fő turisztikai területeitől, de érdemes meglátogatni, ha szeretnéd élvezni a tradicionális görög falusi életet és az autentikus görög konyhát.

ano mera látnivalói mikonosz

Ornos

Ez egy kis település a sziget déli részén, és egy csodálatos homokos strandtal rendelkezik, amely ideális hely a strandolásra és a vízi sportokra. Ornos számos szálloda, apartman és étterem található, így ez a terület nagyon népszerű a turisták körében. Azonban, bár az Ornos számos turisztikai lehetőséget kínál, ez a település mégis egy kellemes és nyugodt hely marad, ahol élvezheti az életet és az idő múlását a tengerparton.

Agios Ionnais

Magyarul a neve Szent Jánosnak felel meg. Ez a település a sziget nyugati partján található, és gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és a Delos-szigetre. Agios Ioannis egyik fő vonzereje a homokos strandja, amely kiváló lehetőséget kínál a strandolásra, a napozásra és a vízi sportokra. Az Agios Ioannis területén található szállodák, éttermek és bárok kiváló lehetőséget kínálnak a szórakozásra és a kikapcsolódásra a tengerparton. A településen továbbá található egy ortodox templom, amely Szent János tiszteletére lett építve, és szép példája a hagyományos görög építészetnek.

agios ionnais látnivalói

Platis Gialos

Ez a település a sziget déli partján található, és egy csodálatos homokos stranddal rendelkezik, amely az egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb strand Mykonoson. A Platys Gialos partján számos szálloda, apartman és étterem található, így ez a terület kiváló lehetőséget kínál a turisták számára. A településen továbbá található egy kikötő, amelyből hajók indulnak más szigetekre és a közeli strandokra. A Platys Gialos strandja ideális hely a napozásra, a strandolásra és a vízi sportokra, mint például a jet ski, a vízisí, a parasailing és a búvárkodás.

Elia – Mykonosz látnivalói

Magyarul az Elia neve “Olajfa” vagy “Olivafa” jelentést hordoz. Ez a település a sziget déli részén található, és egy csodálatos homokos stranddal rendelkezik, amely nyugodt és csendes környezetet kínál a strandolásra és a pihenésre vágyóknak. Az Elia partján számos szálloda, apartman és étterem található, így ez a terület szintén kedvelt a turisták körében. A településen található néhány tradicionális görög taverna, amelyek kiváló helyek a görög konyha élvezetéhez.

Kalafati – Mykonosz látnivalói

Ez a település a sziget délkeleti részén található, és egy csodálatos homokos stranddal rendelkezik, amely nyugodt és csendes környezetet kínál a strandolásra és a pihenésre vágyóknak. A Kalafati partján számos szálloda, apartman és étterem található, nem beszélve a görög tavernákról. A Kalafati strandja ideális hely a vízi sportok kedvelőinek is, mint például a szörf, a vitorlázás és a búvárkodás. A település közelében található a Lia Beach, amely szintén népszerű a szörfösök körében.

kalafati tengerpart

Tourlos – Mykonosz látnivalói

Magyarul a Tourlos neve “Torony”-nak felel meg. Ez a település a sziget északi részén található, és egy kikötővel rendelkezik, ahonnan hajók indulnak más szigetekre és a közeli strandokra. A Tourlos kikötő az egyik legnagyobb és legfontosabb kikötő Mykonoson, és itt állomásoznak a luxusjachtok és a hajók. A településen számos szálloda, apartman és étterem található, és a közelben néhány csodálatos homokos strand is található, például az Agios Stefanos és a Mykonos városában található Psarou strand. A Tourlos település és a kikötő környéke nem csak a hajózás és a strandolás kedvelőinek ideális választása, hanem azok számára is, akik a Mykonos városában található éjszakai életet szeretnék felfedezni, mivel a település közelében számos éjszakai bár és klub található.

A Mykonos-i Armenistis világítótorony a sziget északi részén, a Tourlos-öböl közelében található, és szintén egy népszerű látványosság a szigeten. A torony 1891-ben épült, és 19 méter magas.

Autóbérlés Mikonosz – Mykonosz látnivalói

Mykonos legszebb strandjaként az Agios Yiannis-t tartják számon, Agios Sostis tömegtől mentes, nyugodt szép partszakasz, ahova egy kis ösvényen sétálhatunk le. Egy rejtett tavernát itt is találhatunk itt, ahol egy finom ebéddel vagy vacsorával töltődhetünk újra fel. Aki inkább szörfözésre vágyik, a Ftelia öbölbe látogasson el, ez ugyanis Mikonosz szörfparadicsoma, míg a napozni vágyóknak az Agrari és Elia aranyhomokos partjait érdemes választani. A legszebb öböl, a meredek sziklafallal körbevett Super Paradise, ahol a türkiz kék víz és kristálytiszta öböl nudista részt is rejt. Itt éjszaka sem áll meg az élet, éppúgy, mint a Paradise Beachen.

Mikonosz szállásai

A pazar hotelek egyike amit Mikonoszon találhatsz a The Wild by Interni Kalafatinál.

mikonosz szállásai

Ornosnál lévő szállások között találsz több olyan panziót is, ahol akár a nagy család is elfér , vagy épp többszintes apartmant kapsz saját medencével. Ilyen a Blue, White and Grey suit szállás is .

szállások Mikonoszon