Mykonosz a Kükládok szigetcsoport tagja és közkedvelt turistacélpont Görögországban. Mikonosz szigetet a jónok alapították, és szomszédos a Délosz szigettel, mely Apollón születésének helyszíne.

Mykonosz oly annyira felkapott lett az elmúlt években, hogy még nemzetközi hírességek is szívesen töltik itt szabad idejüket és szerveznek görögországi nyaralást.

A sziget fővárosa Mikonosz, amit Hora-ként is emlegetnek, dombokkal körülvett, gyönyörű öbölben fekszik. Főtere a pelikánok kedvenc tartózkodási helye. Közkedvelt rész a Kis Velence, amit még a 17-18. században építettek hajóskapitányok és kalózok velencei stílusban. Színes balkonok, és ablakpárkányig érő vízszint jellemzi a tüneményes városrészt.

Mikonosz szállás

Kis Velence feletti dombon 5 szélmalmot tekinthetünk meg, ezek közül egy még ma is működik. Majd sétáljunk el a Három kút terére. Egy kis legenda teszi igazán vonzóvá a teret, hiszen a mondás úgy tartja, hogy az eladó sorba lévő lányok csak akkor találnak párra, ha isznak minden kút vizéből. Mikonosz közel 400 templomot és kápolnát rejt, és 2 múzeumot, a Néprajzi és a Régészeti Múzeumot.

Mykonosz éjszakai élete mellett közkedveltek a strandjai is, hiszen nagy részt homokosak, a sziklásabb részek kedveznek a búvárkodni vágyóknak, és a szörfözésre is alkalmas ez a terület. Mikonoszon a kultúra, a görög szokások, hagyományok, a görög stílusjegyek hatványozottan vannak jelen, így érdemes Mikonosz városaiban rengeteget sétálni, fényképezni, hiszen magunkba szippanthatjuk a görög világ minden egyes titkát.

Mykonos legszebb strandjaként az Agios Yiannis-t tartják számon, Agios Sostis tömegtől ments, nyugodt szép partszakasz, ahova egy kis ösvényen sétálhatunk le. Egy rejtett tavernát itt is találhatunk itt, ahol egy finom ebéddel vagy vacsorával töltődhetünk újra fel. Aki inkább szörfözésre vágyik, a Ftelia öbölbe látogasson el, ez ugyanis Mikonosz szörfparadicsoma, míg a napozni vágyóknak az Agrari és Elia aranyhomokos partjait érdemes választani. A legszebb öböl, a meredek sziklafallal körbe vett Super Paradise, ahol a türkiz kék víz és kristálytiszta öböl nudista részt is rejt. Itt éjszaka sem áll meg az élet, épp úgy mint a Paradise Beachen.

 

Szállás, hotel Görögországban | Olcsó repülőjegy Görögországba | Autóbérlés Görögország