Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa és Katalónia fővárosa. Gótikus negyede mellett a modernizmus metropoliszának is szokás nevezni az izgalmas nagyvárost. Barcelona látnivalói között simán elveszhetsz.

A modernizmus az utca minden pontján visszaköszön, és nem csak Gaudi által tervezett épületek teszik izgalmassá a várost.

barcelona szállásai


Szálláskeresés

Booking.com


Gaudi fő életművének a La Sagrada Familia azaz A Szent Család Temploma-t tekintette, bár már több mint 100 éve épül a templom, évente több millió látogatója van, és ha egyszer elkészül a világ legmagasabb temploma lesz. A Világörökség része és mára már bazilikává szentelték fel.

Barcelona legszebb és legdrágább sugárútja a  Passeig de Gracián, ahol a két híres Gaudi épület is található a Casa Batlló és a Casa Milá. A két ház mindenféle egyenes vonalat mellőzve kihagyhatatlan látványosság a városban.

barcelona szállás

A Güell Park, mely eredetileg lakóparknak épült, de senki sem akart itt lakni, végül Gaudi és családja lakhelyéül szolgált.

Szállás Barcelonában

Az árnyékot adó platánfák alatt érdemes végig sétálni a La Rambla sétálóutcán, ahol a helyiek és turisták mellett zsonglőrök és mutatványosok tarkítják az utca forgatagát, és lépten, nyomon kávézók és boltok váltogatják egymást.

A város óvárosának a központi része a Gótikus negyed, ahol a középkori épületek, a gótikus elemek, a szűk utcácskák, a labirintusszerű elrendezés sétára invitál minket, és nem fogunk csalódni, hiszen minden sarkon egy látványosság, múzeum fogad minket. A középpontjában a gótikus Katedrális fedezhetjük fel.

barcelona látnivalói

Barcelona központjában kellemes sétát tehetünk a 30 hektáros parkjában a Parc de la Ciutadella-ban. A parlament mellett itt található a Cascada szökőkút és vízesés, mely a romai Trevi kút mintájára épült, és bár akkor még csak gyakornokként, de maga Gaudi is részt vett a tervezésben. Pihenésképp csónakázhatunk, vagy akár a 7000 állat lakhelyéül szolgáló barcelonai állatkertben illetve a parkban található többi múzeumban kapcsolódhatunk ki.

A Katalán Zene Palotája a modernista építészet egyik remeke évente fél millió turistát vonz.

A Világkiállításnak köszönhetően számos régi épületet újítottak fel a városban és ennél is több új épült, ilyen például a diadalív, az Arc de Triomf is, mely vörös tégláival és hatalmas méreteivel díszíti a várost.

Szintén a Világörökség részét képezi a Szent Pál Kórház hatalmas, modernista épülete, melyet mindenképpen vegyünk fel a látnivalóink listájára és természetesen a Picasso Múzeum is kötelező célpont és a Camp Nou, Európa legnagyobb foci stadionja.

A modernitása, az éjszakai szórakozó helyei és a kultúrája mellett a város kiemelkedő jelentőségű tengerpartjának, ezzel együtt kikötőjének köszönhetően.

Strandjai 4 km hosszan terülnek el, így a forró nyári városnézést követően megmártózhatunk. Természetesen, aki teheti, szálljon vonatra, buszra vagy béreljen autót Barcelonában, és látogasson el a környék strandjaira.

Autóbérlés Barcelona – Barcelona látnivalói

A hegyek, melyek körülveszik a várost szintén izgalmas látnivalókat tartogatnak. A Montjuic látnivalóinak többsége a világkiállításra vagy az olimpiára épült, így itt sem fogunk unatkozni. Itt található a Táncoló szökőkút, a Palau Nacional (Katalán Nemzeti Múzeum), az olimpiai falu és stadion, a Castell de Montjuic (18. századi erődítmény) a Nou Jardí Botanicbotanikus kert– és a több száz kaktuszfajt bemutató Jardins de Mossen Costre i Lljobre. Illetve a spanyol faluba is ellátogathatunk, ami 116 épületével skanzenként üzemel. A Montjuic legegyszerűbben libegővel közelíthető meg.

A Tidiabora hegy a mellett hogy gyönyörű kilátást kínál, még vidámparkkal is szórakoztat és a tetején egy hatalmas katolikus templomot fedezhetünk fel, a Temple de Sagrat Cor-t