A Chilehez tartozó kicsiny szigetet, a Húsvét sziget -et 1722-ben Húsvét napján fedezte fel Roggeveen holland tengerész. A háromszögű szigethez 3 aprócska sziget tartozik, melyek mérete aprócska, nem is igazán nevezhető szigetnek.

A szubtrópusi éghajlatának köszönhetően kedvelt turistacélpont, legmelegebb hónapjai a január-márciusra tehetők, amikor nálunk tél van.

húsvét sziget nyaralás


Szálláskeresés

Booking.com


A szárazföldtől hatalmas távolságok választják el, a legközelebbi sziget a Csendes-óceánon a 2000km-re lévő Pitcairn-szigetek, és Galápagos is 3200 km-re fekszik tőle. Mondhatnánk, hogy olyan távol van mindentől, hogy a madár sem jár arra, de a sziget különlegessége, hogy számos vándormadár fészkel itt, melynek a helyiek nagy jelentőséget tulajdonítanak neki. Madárember szigetnek is szokás nevezni, egy régi legenda nyomán, miszerint a fészkelő vándormadarak első tojásait megszerző ifjú egy évig hatalmas tiszteletet vívott ki magának, és a törzsfője, akinek a törzsébe tartozott vallási vezetővé vált.

A kultúráját tekintve chilei szinte minden, a házak, az öltözködés is.

Autóbérlés Online – Húsvét sziget nyaralás

húsvét szigetek szállás

A sziget látványosságai között a legnépszerűbb és legtöbb legendával felvértezett a Moai. Ezek hatalmas kőszobrok, melyek a parton találhatóak érdekes ember alakot ábrázolnak, előrenyúló állal, nagy fülcimpákkal és nagy fejjel. A legnagyobb 10 méter magas, de a legkisebb is 4 méteres.

Gasztronómiájuk nem túl bonyolult, édesburgonyát tárót, és rengeteg halat fogyasztanak. Közkedvelt a tonhal és a languszta.