Malaga, a napfényes, hangulatos kikötőváros Spanyolországban, Andalúziában található. Tökéletes turistacélpont, hiszen a napsütéses órák száma nagyon magas, kiváló ételei és borai csalogatóak, és rengeteg látnivalót rejt. Többek között Picasso is itt született, azonban csak 10 éves koráig élt itt. Viszont mai napig látványosságnak számít szülőháza, ami egyben múzeum is, a Plaza de la Merced-en tekinthetjük meg. Ez a tér egyébként nagyon közkedvelt. remek kávézók, éttermek, bárok vonzzák a tömegeket. A fiatalok kedvelt gyülekező helye, az esti mulatozás előtt általában itt szoktak iszogatni.

Európa 3. legnagyobb katedrálisát is itt találjuk, a Catedral La Manquita, azaz az egykezű hölgy katedrális. A nevét onnan kapta, hogy 2 tornyot terveztek hozzá, de csak egy készült el. A templomot az óvárosban tekinthetjük meg.

Aki igazán spanyol hangulatra vágyik, látogasson el Málaga leghíresebb utcájába (Calle Larois). Itt kávézók és üzletek váltják egymást, a tömeg általános, így egy hűsítő italt elkortyolgatva figyelhetjük a spanyolok mindennapjait.

Ha Spanyolország, akkor bikaviadal. Az 1874-ben épült Plaza de Toros 14ezer néző befogadására képes, a viadalok vasárnap esténként vannak, viszont hétköznap is benézhetünk, sőt, egy matador körbe is vezeti az érdeklődőket az ott működő múzeumban. Ez az aréna olyannyira híres, hogy még Madonna is itt forgatta az egyik klipjét.

Legjobb szállások Malagában

A 8. században épült Alcazaba egykor 100 toronyból állt, és Spanyolország legrégebbi mór erődje.  Az Alcazaba felett magasodik a Gibralfaro vár, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk. A tengerpart, a bikaviadal aréna, a hegyek látványa fogad minket.

Természetesen a tengerpartról és a jó borokról se feledkezzünk meg. Strandok közül nehéz választani, de mindenki megtalálja a neki megfelelőt, mivel itt homokos, kavicsos strand is megtalálható. A hangulatot flamenco zene biztosítja, az adrenalint pedig a különböző vízi sportok pörgetik.

2 leghíresebb strandja a La Malagueta és a Pedregalejo. A strandokon éjszaka sem áll le az élet, hiszen ilyenkor indul a buli.