Az Indiai-óceán kicsiny szigetállama nem véletlenül közkedvelt a nyaralók körében. Csodálatos, fehér homokos partjai, kristálytiszta vize mellett sokszínűségével mindenkit magával ragad. A Madagaszkártól alig 900 km-re található 2 nagyobb és több kisebb szigetből álló Mauritius ideális helyszín nászutasoknak is.

Mauritius fővárosa Port Louis, ami egészen európai, nyüzsgő, és megtalálhatóak itt az apró, zsúfolt piacok, a régi épületek, műemlékek, templomok. De éppúgy jelen van a városban a sok-sok magas toronyépület, a fejlett városrész, ahol bevásárló utcák, szórakozóhelyek váltják egymást, és természetesen az informatikai cégek, az üzleti negyedek. A főváros különlegessége még, hogy meredek, zöldellő hegyekkel határolt, sőt, egyik oldalról az óceán partja szegélyezi.

A part nyugodtsága a sok-sok korallzátonynak köszönhető, amelyek megtörik a hullámokat, és természetesen e miatt a víz élővilága is igazán gazdag a búvárok legnagyobb örömére. Itt mindenféle színű, formájú hal felfedezhető. A fehér homokos partokat és lagúnákat főként az északi részen élvezhetjük. A déli rész szinte érintetlen, mert az a rész túl szeles.

A rengeteg mecset, pagoda, múzeum mellett kiemelkedő látnivalók a Chamarel- vízesés, amely 83 méter magasból esik alá. A vízeséstől nem túl messze tekinthetjük meg a 7 színű földet, amely egy természetes képződmény, sőt itt még óriásteknőst is láthatunk.

Egzotikus szállások Mauritiuson

Sajnos Mauritius sem tudta megőrizni természetes képét, hiszen vanília ültetvények, cukornád ültetvények és az ember keze itt is nyomokat hagy, azonban a Black River Nemzeti Park-ot megőrizték természetes állapotában. Mauritius egészén a hegyek nem érik el az 1000 métert sem, mégis a sziklafalak, a meredek hegyoldalak, a sok-sok vízesés, az erdős lankák elhitetik az emberrel, hogy sokkal magasabbak. Ez az, ami igazán változatossá teszi Mauritiust sok más kisebb egzotikus szigethez képest, hiszen itt nem csak a tengerparton mulathatjuk az időt. Túrázhatunk, bringázhatunk, golfozhatunk is.

Természetesen a sziget felkészült a turistákra, hiszen igazán látogatott, évente nagyon sok nyaralni vágyó tölti itt szabadságát, azonban az Indiai-óceán többi szigetéhez képest a magas színvonal mellett olcsóbbnak mondják.

A kisebb apartmanoktól kezdve a luxusszállodáig sokféle szállást találhatunk, érdemes olyan szállást választani ahol az ár tartalmazza a reggelit, hogy feltöltődve indíthassuk a napunkat.

 

Szállásfoglalás Mauritiuson | Akciós repjegyek Mauritiusra | Internetes autóbérlés Mauritiuson | Egzotikus hajóutak Mauritius