Göteborg Svédország legnagyobb városa, és egyben jelentős egyetemváros is. 2 egyetemmel is büszkélkedhet, a Göteborgi Egyetemmel és a Chalmers Műszaki Egyetemmel.

A látnivalókban bővelkedő várost legegyszerűbben gyalogosan érdemes felfedezni, de természetesen igénybe vehetjük az internetes autóbérlést Göteborgban.

20 múzeum, 54 művészeti galéria közül a legjelentősebb a Göteborgi Művészeti Múzeum, a Röhss Múzeum és a Világkultúra Múzeum, ami viszonylag új, hiszen csak 2004-ben nyitotta meg kapuit.

1994 óta páratlan előadásokat tekinthetünk meg az új Göteborgi Operaházban, de ha a kultúrából már elég, akkor irány a világ legjelentősebb botanikus kertje, a Göteborgi Botanikus Kert, ahol káprázatos szépségű virágokat, növényeket, kis tavacskákat csodálhatunk meg, Hatalmas üvegházában több mint 4000féle növény kapott helyett, köztük 1500 fajta orchidea.

Svédország legnagyobb látványossága a Liseberg vidámpark is Göteborgban található, ami felhőtlen szórakozást ígér, nem beszélve a számos vendéglátó egységről, éttermekről, kávézókról, ahol a nap folyamán, vagy a nap végén megpihenhetünk.

Aki vásárlásra vágyik a Göteborgi sétálóutcán (Avenyn) számos üzletet talál.