Belgium egyik legfontosabb városát, Antwerpent 2008-ban a Lonely Planet útikönyvek a világ 10 legérdekesebb városa között tartották számon. A Schelde folyó partján található város tengeri kikötővel is rendelkezik, Európában a második legnagyobb.

Antwerpen ezen kívül világhírű gyémántkereskedelméről is híres, illetve sörfőzésben is jeleskedik.

Szűk utcáival, történelmi épületeivel rengeteg látnivalót tartogat számunkra.

Az üzleti élet központja a Place de Meir téren összpontosul. Itt található a királyi palota, a nemzeti bank és a híres gótikus húscsarnok is. Illetve szintén itt áll a Városháza is, az egyik legrégebbi reneszánsz épülete. A földszint telis tele van üzletekkel.

Múzeumai

Musée Plantin-Moretus, ahol híres könyvnyomtatványokat őriznek.

Musée de Folklore

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, a Királyi Szépművészeti Múzeum

 

.

A központi pályaudvar épületére is érdemes egy pillantást vetni, óriási fém és üveg boltívéről és márvány belsejéről híres. A pályaudvartól nem messze megtalálhatjuk a zsidó negyedet, ahol a legtöbb ortodox vallású éli zavartalanul életét.

A flamand festészet kedvelői megtekintheti a Rubens házat és a városban rengeteg Rubens festményt.

Templomai közül is számos híreset fedezhetünk fel. Az egyik legnevezetesebb a Miasszonyunk Székesegyház, amelyet még gótikus stílusban kezdtek el építeni. Itt megtalálható Rubens néhány alkotása.

A székesegyháznál is díszesebb a Szent János-templom, ahol Rubens sírja található.

Azonban ha egy igazi barokk belsőt szeretnél látni, akkor a Szent Pál Katedrálist érdemes felkeresned.

Mivel Antwerpen a gyémántkereskedelem fővárosa, így a Gyémánt Múzeumot is felkeresheted, ahol rengeteg érdekesség vár téged.

Majd kikapcsolódásképp bejárhatod az állatkertet is, ami több mint 4000 állatnak ad otthont.

Antwerpen nyüzsgő városa nemcsak nap közben lát el minket rengeteg látnivalóval, hiszen templomai, múzeumai, sétáló utcái mellett számos híres szobor és műalkotás is gyönyörködtet minket, hanem az éjszakai élet is magával ragad.