Grand Bahama a Bahamák 4. legnagyobb szigete, és a 2. legnagyobb városa, Freeport is itt található.
Érdekes látnivaló a Grand Bahamákon a Lucayan Nemzeti Park, ahol a világ leghosszabb víz alatti mészkő barlangrendszere található.
A sziget mindössze 154 km hosszú, de gyorsan nemzetközi hírű üdülőközponttá vált. Köszönhetően csodálatos szigetvilágának is. A déli részén több kilométer hosszú föveny húzódik, káprázatos strandokkal.

Paradise Island különlegessége, hogy több napra nyújt látnivalót és élményeket, hiszen rengetek szórakozási lehetőséggel, attrakcióval várja az ide látogatókat, és a szigetet egy híd köti össze a Bahama-szigetek fővárosával, Nassauval. Paradise Island élményparkjának köszönheti hírnevét, amelyet, egy amerikai milliomos álmodott és valósított meg. A híres Atlantis elevenedik itt meg élményfürdő formájában, luxuskivitelben. Az Atlantis Worldben 6 medence, 5 akvárium, 50 ezer hal, vízi attrakciók, csúszdák, köztük a 6 emeletes Maya Templom csúszda és sodrófolyó, 20 étterem, bár, delfin show, és a Karib térség legnagyobb kaszinója várja az oda látogatókat. Atlantisz köré már egy egész kis város épült, hogy kiszolgálja a turisták igényeit a bárokkal, kaszinókkal, szórakoztató egységekkel, programlehetőségekkel.

 

 

Aki különlegességre vágyik, feltétlenül látogasson el az Eleuthrea –szigetre, ahol a Bahamák legcsodálatosabb tengerpartját tartják számon, hiszen a mesébe illő, varázslatos tengerparton a természetes homok színe rózsaszín, és emellett ananászültetvényeket is találhatunk itt.
A Cat Island legmagasabb pontjáról híres, ami nem vicc, 61 méter magas, és szintén található itt is rózsaszín homok.