Alsó-Ausztria leghóbiztosabb síterepe az 1800 méter magasan található Hochkar. Különleges klímájának köszönhetően, itt még akkor is hóval borított a táj amikor máshol hónak híre sincs, éppen ezért decembertől egészen április végéig tart a síszezon. Természetesen mindenre felkészülten várja a síelni vágyókat Hochkar, éppen ezért modern hóágyúkkal is rendelkezik. Összesen 9 lift és hegyi vasút viszi fel a síelőket az 1380 méter magasban található völgyállomásról a lesiklópályákra.

7,5 km kék, 8,5 km piros és 2 km fekete pályát találunk itt, illetve 26 km sífutópálya áll rendelkezésére mindenkinek. Emellett természetesen nem szabad megfeledkezni a kiránduló utakról, a jéghokiról, és az egyéb szórakozási lehetőségekről, hiszen alkalmunk nyílik itt kipróbálni a teniszpályákat, a lövészetet, tekepályát, az éttermeket, szórakozóhelyeket, és kipihenhetjük a fáradalmainkat a szaunában, gőzfürdőben, vagy éppen az élményfürdőben.

Legjobb szállások Hochkar-ban

Közelsége szintén csalogató, hiszen Bécstől mindössze 150 km-re található. Az oda jutás kényelmes, hiszen az A1-es autópályán, majd főutakon közlekedhetünk egészen Lassingig, innen pedig 9km-es szerpentin vezet fel a hegyre. Érvényes síbérlettel ingyenes használható, azonban ha ezzel nem rendelkezünk, akkor útdíjat vagyunk kötelesek fizetni.

 

 

Síbérlet árak a 2011/2012-es szezonra

1 napos jegy: 33€

6napos bérlet: 149,5€

 
Olcsó szállások Ausztriában | Akciós repülőjegyek Ausztriába | Autóbérlés