Nem is kell messzire utaznunk, hogy a tészták világába érkezzünk, bár az olaszok a tészták királyai, azért osztrákosan bár, de Ausztriában is kedveltek a tésztás ételek, legyen szó kelt tésztáról, süteményről. Az Apfelstrudel, a rétes, a Germknödel, a gőzgombóc, a kuglóf, a császármorzsa, a knédli, fánk, Sacher-torta mind hagyományos süteménynek vagy éppen köretnek számítanak. Kedvelt ételeik a levesek, főként a zöldség levesek. Szeretik a húsételeket, a pörköltes ételeket, innen ered a bécsi szelet, és a tiroli májas, vagy ha a süteményeknél tartunk, akkor a Mozart golyó.

Reggelire szívesen fogyasztanak virsliket vagy sonkát. Ebédre azonban a hideg előételt nem kedvelik. Ami elengedhetetlen azok a levesek, amelyek legyenek forrók, és lehetőleg májgombóccal vagy grízgaluskával tálalva.

Köretként húsok mellé szívesen fogyasztanak salátát, de ami igazán elengedhetetlen az a tészta, amiből nagy a választék. A fent említett knédlin és gőzgombócon kívül a galuska is.

Az almás rétes mellett ők is szeretik a hazánkban is közkedvelt mákos, meggyes, káposztás rétest. Aki nem szereti a csokoládét, ezért nem rajong annyira a világhíres ét csokival bevont Sacher torta iránt nekik a linzerek, a bécsi kocka nyújtanak élvezetet. Az islerről se feledkezzünk meg, és ha már a süteményeknél járunk, az olaszoktól átvették a parfékat illetve a fagylaltokat.

Kávét is szívesen fogyasztanak, főként tejszínnel.

A sörfogyasztásról talán nem is kell beszélni, ami mellé sörkorcsolya dukál, főként kolbász, csülök, sonka kolbász formájában, főleg ha falun járunk. De gyümölcspálinkáikra és boraikra is büszkék.

 

Olcsó szállások Ausztriában | Repjegy Ausztriába | Bérelj autót online