Annaberg és Hochkar után haladjunk egy kicsit beljebb Ausztriában.

Salzburg tartomány legfelkapottabb síelő központja a Gastein-völgy. Bad Gasten, Bad Hofgastein és Dorfgastein, ez a 3 település különböző téli hangulattal és körzetükben elhelyezkedő 5 sí központtal várja a vendégeket.

Bad Gastein sziklaszirtre épült elegáns hangulatú város, ahol az alpesi vendégházak helyett luxusszállodákkal, termálfürdőkkel és wellness központokkal és egy vízeséssel találkozhatunk. Innen kabinos lifttel juthatunk fel a 2250 méter magas Stubnerkogelre. Itt összesen 40 km hosszú sípálya található, minden nehézségi fokozatban.

A csúcs másik oldalán közvetlen összeköttetéssel lehet eljutni a Schlossalm sí területhez, ami már Bad Hofgastein felett található. Bad Hofgastein szűk utcáiról, szintén nagy szállodáiról és termálfürdőiről híres, ahol a központban található terápiás központot 120ezer nm-es park veszi körül.

Itt már akár siklózhatunk is, hiszen ezzel juthatunk fel 1300 méterre, ahonnan akár vissza is csúszhatunk a parkolóba, vagy éppen ülőlifttel tovább emelkedhetünk 2300 méter magasba a Hoche Scharte csúcsáig, ahol a környék leghosszabb, 10 km-es sípályája található.

Megbízható szállások Gastein-völgyben akár 75 % kedvezménnyel

10 km-re innen a Sportgastein lejtői szinte mindig tökéletesen hó biztosak, ami a megfelelő magasságnak is köszönhető. Itt 2686 méter magasról csúszhatunk, összesen 24 km sípályát próbálhatunk ki.

Esti különlegesség, hogy éjszaka fél12-ig kivilágított pályán csúszhatunk.

A sípályák mellett rengeteg sportolási lehetőség vár minket, a sífutás, szánkózás, korcsolyázás mellett fedett pályákon kosarazhatunk, teniszezhetünk, vagy akár golfozhatunk is.

Természetesen az alpesi, téli világból kihagyhatatlan a lovas szán, a hangulatos éttermek.

A termálvíznek köszönhetően több fürdő is fogad minket, de a leghíresebb Európa legmodernebb alpesi fürdője a Kur- und Vital Zentrum, ahol a csúszda és aqua parkon, szaunán, termál medencéken, éttermeken, bárokon, szépségszalonokon kívül a 360 fokos panorámát is megcsodálhatjuk.

A tökéletes kikapcsolódást ígérő sí terület és völgy Budapesttől 644 km-re található.

2011-2012-es főszezonban a bérlet árak

1 napos: 43€

6 napos: 210€

Olcsó szállások Ausztriában | Akciós repülőjegyek Ausztriába | Autóbérlés