Mint oly sok légitársaságnál történt változás az elmúlt években, a Malév is bevezetett egy-két újítást, már ami a poggyászokat illeti.

A diszkont légitársaságokhoz képest a feladható poggyász a Malévnál, a maga 23 kilójával igazán kedvelt volt, hiszen átlagosan 15-20 kiló a súlyhatár. Ehhez szerencsénkre nem nyúltak, csak a csomag méretét határozták meg 158 centiméterben, ami az összméretet jelenti, úgy hogy a csomag magasságát, szélességét, és hosszát kell összeadni. De, hogy ezt mennyire veszik ezután szigorúan? Vajon a becsekkolásnál és poggyászfeladásnál most már centiméterrel fogják méricskélni a csomagokat? Hamarosan megtudjuk, hiszen az október 30-a után vásárolt jegyeknél már ezek a szabályok lépnek érvénybe.

A kézipoggyász méreténél igyekeztek a komfortosabb utazás és a trend vonalán maradni, így az eddigi 10 kilós kézipoggyász súlya 8 kilós maximális határra csökkent, a méret maradt: 55x40x20 cm. A malév Boeing gépein abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy a kézipoggyászt kiegészíthetjük egy plusz kézipoggyásszal, ami lehet kézitáska, laptop táska, kamera vagy fényképező táska, bot formájú esernyő, vagy sétabot, ami semmi esetre sem lehet hegyes vagy szúró végű. A lényeg, hogy a 2 csomag súlya nem haladhatja meg a most már 8 kilós határt. Ez praktikus szemben a legtöbb légitársasággal, ahol legtöbbször még a hölgyek kisméretű retiküljét is bele kellett gyömöszölni a kézipoggyászba.

A túlsúly díjat sem kilóban kell majd fizetni a jövőben, hanem fix 75€-s áron számolnak mindent, akár 1 kilóról, akár 8-ról van szó.

A teljes tájékoztatás érdekében a malév hivatalos oldalán található új szabályzatot is érdemes elolvasni itt.

 

 

Foglalj most fizess később| Last minute repjegy Autóbérlés a világ bármely pontján