Ausztria közkedvelt hely a magyarok körében, hiszen csak pár óra utazás és máris a friss levegő, az erdők, tavak és az Alpok fogadnak minket. Télen pedig különleges csavar, hogy mindez hóval fedett, így tökéletes síparadicsomként szolgál, amit az ország ki is használ.

Természetesen a téli sportok mellett rengeteg látnivalót kínál, többek között 8 olyan helyet, ami a világörökség része lett. A Schönbrunni Kastély és Park, Salzburgnak, Bécsnek és Graznak az óvárosa, a Wachaui kultúrtáj, a Semmeringi vasút, a Salzkammergut Hallstatt és a Fertő tó illetve annak környéke.

Ezen kívül fővárosa Bécs több napos programot kínál, akár nyáron látogatunk oda, akár télen. Az advent idején a hagyományos bécsi adventi vásár felejthetetlen élményt tartogat.

Második legnagyobb városa Graz, ami egyben kulturális központ is. A barokk hangulatú város Stájerország „fővárosa”, ahol mindenképpen látnunk kell az Óratornyot, a Szent Egyed Székesegyházat, a főteret, a várat és a sok egyéb látnivalót. Zarándoktemplomáról is ismert a szintén stíriai tartományban található Mariazell.

Szintén közkedvelt hely Salzburg, ahol a Hohensalzburg vára, a színházak, múzeumok nyújtanak élményeket és a város szülötte Mozart is híressé teszi. Sok turistát vonz Tirol tartomány is, ahol Innsbruck óvárosát mindenképpen járjuk be és Kufstein, Lienz is mind érdekes célpontok.
 

 
Karintia nyáron igen közkedvelt, itt is főként a nagy tavak, mint például a Wörthi-tó, a Millstatter-tó, az Ossiacher-tó illetve a többi kisebb tó is kedvelt pihenőhelynek számít, nem megfeledkezve emellett az alpesi, hegyi vidékről.

Ausztria rengeteg vára, kastélya, templomai, a sok tó, hegyvidék, a kultúra, a híres zeneszerzők mind vonzóvá varázsolják az országot, télen pedig igazi síparadicsommá válik, ahol nemcsak a téli sportoknak hódolhatunk, de túrázhatunk, élvezhetjük az adventi vásárok hamisítatlan hangulatát, a hóesést, a gyógyfürdőket és wellness szállodákat.

 

Olcsó szállások Ausztriában | Akciós repülőjegyek Ausztriába | Autóbérlés