München Bajorország fővárosa, Németország 3. legnagyobb városa.

Németország egyik kulturális központja, ahol pezseg az élet, és az emberek mentalitása, a városi séták egy fergeteges hangulatot varázsolnak a városnak, ezért is mottója az, hogy „Világváros, amelynek szíve van”.

A vendégszeretetéről és fesztiváljairól híres városban körülbelül minden 2. ember turista.

München nemcsak az Oktoberfest miatt híres, hanem romantikus, történelmi belvárosa sok látogatót vonz, nem beszélve a szórakozási és vásárlási lehetőségről.

 

Szállásfoglalás – München

 

Központja a Marienplatz (Mária-tér), ahol a régi és új városháza mellett, a közelben található Szt. Péter templomot is megtekinthetjük. Ez a város legrégebbi templom, ami 3 stílusban épült (romatikus, gótikus, barokk). A városháza különlegessége a harangjáték, ahol a nagy, színes szobrocskák zene kíséretében körbe járnak a toronyban.

Rengeteg gótikus épületet és kaput láthatunk, például München jelképe a Frauenkirche (Asszonyok temploma) is gótikus stílusban épült, és különleges hagymakupoláival szinte minden képeslapon megtalálható.

München az a város, ahol lépten, nyomon láthatunk valami nevezetességet, és a látványosságok egymást követik, így a legjobb, ha gyalogszerrel fedezzük fel a belvárost.

A belvárostól kicsit arrébb a Múzeum negyed vár minket, ahol számos képtár, gyűjtemény, múzeum fogad minket.

Kihagyhatatlan Münchenben járva a Viktualien mark, a piac, a gyümölcsök, zöldségek mellett legalább 1000féle sajtot megtalálsz. Természetesen a híres bajor kolbászból is fogyaszthatsz itt menet közben. A piacok, kolbászok és sajtok mellett a sörről se feledkezzünk, ami a híres októberfesztnek is központi eleme, de ha épp lemaradnál a fesztiválról, akkor sem kell csüggedned, a Hofbrauhaus a legnépszerűbb sörfőzde minden nap várja a vendégeket.

 

Akciós repülőjegyek Münchenbe

Ne feledjük a parkokat sem, a legnagyobb parkja az Englisher Garten, tehát az angolkert, ami a New York-i Central Parknál is nagyobb.

Münchenben továbbá csodálatos még az is, hogy a modern művészet is belopta magát a városba, így a kötelező látnivalók közé fel is vehetjük a listára a BMW Welt élménycentrum futurisztikus épületét.

München alig több mint 1 órás repülőúttal elérhető, és még mindig érdemes ellátogatni az idei Oktoberfestre, ami szeptember 17- október 3. között tart és idén 201 éves.

 

Olcsó szállások Münchenben | Akciós repülőjegyek Münchenbe | Utazz kényelmesen Münchenbe- autóbérlés