London tökéletes úti cél bárki számára, hiszen több arcú fővárosról beszélhetünk. Amellett, hogy a történelmi múltja vissza köszön minden egyes sarkon, minden egyes látványosságban, a modern kor is szépen beférkőzött, és itt-ott megbújva, vagy előtörve, de jelen van.

 

Természetesen, ha tökéletes pihenésre és nyugalomra vágyunk, akkor Anglia más területeit érdemes megcélozni. Azonban aki szereti a nyüzsgést, a forgatagot, az éjszakai életet, mindenképpen látogasson el Londonba.

 

A múlt kornak köszönhetően a látványosságok tárháza olyan hatalmas, hogy pár nap kevés, hogy minden pontját felfedezzük a majdnem 10 milliós fővárosnak.

 

A látványosságok mellett, a divat miatt is érdemes ellátogatni ide, illetve átérezni azt a lüktetést, ami éjszaka is ugyan olyan, mint nappal.

FREE entry to over 55 top London attractions

Londonba készülve nagy segítségünkre lehet, ha előre átgondoljuk, hogy mit szeretnénk megnézni, hova szeretnénk eljutni. A nagyobb múzeumok, mint például a British Múzeum, a Történelmi Múzeum mind ingyenesek, de egyéb látványosságoknál a belépőjegy több 10 fontba is kerülhet.Belépőjegyet kell fizetni a Tower of London-nál, a Tower Bridge kiállításnál, a Közlekedési Múzeumnál, az Állatkertnél, a Fegyver Múzeumnál és sok más kiállítás, múzeum, látványosság belépő fejében látogatható.

 

Ha tudjuk, hogy több múzeumot megnéznénk, feltétlenül érdemes megvásárolni egy London Pass kártyát, ami mellé kedvezményesen vehetünk napi bérletet is a tömegközlekedésre, hogy ingyenesen használhassunk akár a buszt, vonatot, metrót, a belvárosban és a külváros egyes részein is. Ezzel sok-sok pénzt takaríthatunk meg, illetve időt, mert nem kell sorban állni.

 

A London Pass egy plasztik kártya, amit 1, 2, 3 vagy 6 napra vásárolhatunk meg, felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt és gyakorlatilag a 2. múzeumlátogatás után visszahozza az árát.

A Tower of Londonba a belépőjegy 2011-ben 19 Font, a London pass 2011-ben 1 napra 44 Font, több nap megvétele esetén olcsóbb.

 

A London Pass kártya előnyei

 

  • Ingyenesen látogathatunk meg 55 fő látványosságot
  • Hajókázhatunk a Temzén ingyen
  • Kedvezményeket biztosít számos étterembe, kávézókba
  • Kedvezmények boltokba, szórakozóhelyekre
  • Kedvezmény a városnéző buszra is
  • Ingyenes úti könyv jár hozzá

A London Pass kártyát megvásárolhatod a London Pass hivatalos honlapján!!

 
Olcsó szállások Londonban | Akciós repülőjegyek Londonba | Autóbérlés Londonban