London nem csak, mint világváros közkedvelt, hanem a shoppingolni vágyók Mekkája is, hiszen New York és Párizs után a divat városáról beszélhetünk. Több ezer üzlet, bevásárló központ, hatalmas üzletláncok. A méregdrága termékektől kezdve a legkiválóbb akciókig mindent megtalálhatunk.

 

Oxford Street

 

Európa leglátogatottabb bevásárló utcája, ahol 550 üzlet kínálja a legnagyobb márkáktól kezdve a legolcsóbb termékeken át, a legegyedibb dolgokat. AZ itt található John Lewis áruház onnan kapta hírnevét, hogy az ott vásárolt termékeket, ha máshol megkapja a vevő olcsóbban, akkor a különbözetet visszatérítik. Szintén híres a Selfridges, ami sokrétű, sportruházattól kezdve a mindennapi divatos viseleten át az estélyi és koktél ruháig mindent árul. Az Oxford Street keleti területein az olcsóbb termékeket fedezhetjük fel, itt többnyire az aktuális divatból kiment termékeket sorakoztatják fel.  Míg a hölgyek a legnevesebb butikokat látogatják, addig az uraknak sem kell unatkozniuk, hiszen elektronikai szaküzletek sokasága, a lemezboltok, könyv áruházak, antikváriumok várják őket.

 

Soho

 

Szintén a West End városnegyedben található a Soho is, amit nemcsak a divat őrület hat át, hanem rengeteg mozi, pub, éttermek, színházak találhatóak. A Soho keleti részén a kínai negyeddel találkozhatunk, ahol magas színvonalú ázsiai áruházakkal találkozhatunk.

 

Harrods

 

Valami igazán elegánsra és híresre vágysz? Akkor ide feltétlenül el kell látogatnod. Ez a 7 emeletes, 330 üzlettel rendelkező, kívülről is csodálatos épület, az egyik legelegánsabb áruháza Londonnak, és itt még mindig él az úgynevezett „dress code”, tehát akármilyen öltözékbe nem juthatunk be ide. Természetesen, ha vásárlókörútra indulunk el, nem is kell elhagyni az épületet, mert a gyógyszertáraktól kezdve a kozmetikákon át az éttermekig mindent megtalálhatunk.

 

Covent Garden

 

Természetesen London is rendelkezik több hatalmas piaccal. A Covent Garden vásárcsarnok 1840-ben épült, majd ebből bevásárló központ lett és épült egy új a piacnak. Ezt a városrészt szintén a nyüzsgés jellemzi. Shoppingoló tömegek, turisták, éjszaka pedig a hatalmas éjszakai élet tölti meg az utcákat.

 

Camden Market

 

Ha valami igazi élményre vágysz és szeretnél mindenből egy kicsit kapni, akkor itt a helyed. London egyik legszínesebb része, ahol a szuvenírektől kezdve, a ruhákon át a műszaki cikkekig minden kapható. Gyakorlatilag 6 piac található itt. Amennyiben hétvégén látogatunk ide, készüljünk fel a nagy tömegre, hétköznap nyugisabb, de akkor nincs nyitva minden.

 

TopShop

 

A nemzetközi üzletlánc London és a világ egyik legnagyobb ruházati üzlete. Még a férfiak is 2 szinten nézelődhetnek és vásárolhatják meg a legújabb divat szerinti öltözéket.

 

Antik dolgok

 

Azok, akik szeretik az antik dolgokat, nekik a legkedveltebb helyük a Portobello Market lesz, ami a világ egyik leghíresebb utcai piaca, tele antik, és használt dolgokkal. Nemcsak a turisták, de a londoniak kedvenc helye is.

 

London hatalmas választékot kínál minden kategóriában, így egy-két napot eltöltve itt nemcsak a várost ismerhetjük meg, hanem teljesen felújíthatjuk ruhatárunkat, beszerezhetjük a legújabb divat kellékeit, élvezhetjük a nyüzsgő, nagyvárosi életet. A belvárosban olcsón foglalhatunk szállást és a fapados járatokkal, ha időben foglaljuk a jegyet igazán kedvező áron juthatunk el egy igazi divatőrült városba.

 

 

Szállás Londonban | Repülőjegy Londonba | Autóbérlés Londonban