Az itthoni időjósok szerint nyakunkon az ősz. A 40 fokot felváltja az őszi időjárás és ezzel lezárultak az utolsó strandolós napok is. Nem kell elszomorodni, hiszen ezzel egy időben beindult az utószezon.

 

Délen még javában tombol a nyár, Horvátország, Görögország, Tunézia még az őszi hónapokban is meleget ígér, kellemes vízhőmérséklettel, alacsonyabb árakon. Cipruson még a november is meleg, A Kanári-szigeteken pedig télen is élvezhetjük a kellemes nyári időt.

Az utószezon előnye, hogy a last minute utak, akciós szállás és repülőjegy ajánlatok csak úgy bombáznak minket. Fapados légitársaságok jártain még kedvezően, alacsony áron foglalhatunk jegyet egy októberi, novemberi utónyaralásra. A szállások is jóval olcsóbbak, hiszen a főszezon már elmúlt, de a vendéglátósoknak és a szállodaiparnak is érdeke, hogy megnyújtsák a szezont, így akciókkal kedveskednek az oda látogatóknak.

 

Ilyenkor az utazási irodák ablakaiban is feltűnnek az utazások fele áron, last minute akciók, de mielőtt ott helyben lefoglalnánk a nekünk tetsző nyaralást érdemes körbe nézni. Sok esetben, ha utána nézünk kényelmesen, otthon az interneten rájöhetünk, hogy több tízezer forintot is megspórolhatunk, ha külön foglaljuk le a repülőjegyet és a szállást. A hotelek, szobák között is válogathatunk, sokkal olcsóbb egy fél panziós szállás, mint egy all inclusive, főleg ha nem szeretnénk állandóan a szálláshelyünkön vagy annak közelében tartózkodni, hogy az ebédre időben visszaérjünk.

A repülőjegyet praktikus már jó előre lefoglalni, ezzel szintén sok pénzt takaríthatunk meg. A légitársaságok nem szokták a jegyeket az utolsó napokban leakciózni, nem érné meg nekik. Általában minél kevesebb a hely a gépen annál magasabb lesz az ár, így minden egyes foglalásnál feljebb szökkenhet a vételár.

Mivel az ősz már nem forró a mediterrán országokban sem, így városnézésre, vásárló körútra, kirándulásra is kiváló az időpont, amihez a kényelmünket szolgálja, ha autót bérelünk, nem kell igazodni a menetrendekhez és a rossz közlekedéshez, távoli helyekre is könnyű szerrel eljuthatunk.

Mindez, ha nem elég, és valami nagyon exkluzívra vágysz, ne felejtsd el, hogy az új őrület a hajóutazás ősszel is hódít. Ráadásul már fillérekért tölthetsz el egy hetet egy luxushajón teljes ellátással, a mindenféle extrákkal felszerelt fedélzeten. Nem hiszed el? Nézd meg saját szemeddel! Luxus hajóutak az óceánon!

Olcsó szállások | Akciós repülőjegyek | Autóbérlés