Az olasz csizmaként is emlegetett félszigeten elterülő ország csodálatos múlttal rendelkezik. A fent maradt műemlékek, történelmi városok, városrészek, tengerpartjai és szigetei mind- mind vonzó célponttá teszik.

A városlátogatóknak ott van a főváros Róma, vagy Nápoly, Velence, Firenze, Milano. Aki szigeten szeretne nyaralni, ezt is megkaphatja Olaszországtól, hiszen a 2 nagy sziget Szicília és Szardínia is a része. A tengert kedvelők igazán nem panaszkodhatnak, a Földközi tenger 4 beltengeri szegélyezi az országot: az Adriai-, Jón-, Tirrén-, Ligur-tenger. Északon az Alpok vonulatait élvezhetik a kirándulni, síelni vágyók.

A fiatalok kedvenc tengerparti üdülőhelye a Lido di Jesolo, a legismertebb aoznban Bibione a maga több kilométer hosszú homokos tengerpartjával, sekély vizével, a városközpont nyüzsgésével. Elegáns és exkluzív üdülőhelynek számít Caorle.

Gasztronómia

 

Az olasz konyha nem egységes, tekintve, hogy tengerparti és a belső területeken más éghajlati viszonyok miatt más szokások alakultak ki.

Elmondható róluk, hogy a tészták országa. Több száz fajta tésztájuk közül hazánkban is több ismert: spagetti, makaróni, lasagne… stb. Ezeket húsokkal, szószokkal, zöldségekkel, pestoval fogyasztják. Illetve a pizza őshazája és a fagylalté is. Halak, tenger gyümölcseit is minden ételhez felhasználják, és a fogások mellé a kitűnő olasz boraikat fogyasztják.

 

Az Alpok közelében, a szarvasmarha és sertés fogyasztás, a sajtok, tejtermékek fogyasztása elterjedt. Szeretnek a saját megtermelt alapanyagokkal dolgozni. Specialitásuk a Lombardiából származó gorgonzola sajt, a pármai sonka, balzsamecet, és a parmezán. Innen ered a polenta is.

 

Délen a zöldség és gyümölcsfélék elterjedtek, a tészták, pizza és fagylaltok mellett, és elengedhetetlen alapanyag a konyhában az olívaolaj.

 

Szállás Olaszországban | Repülőjegy Olaszországba | Autóbérlés Olaszországban